Overzichtstentoonstelling Hugo Cornelissens

Tot eind juni 2011 loopt een overzichtstentoonstelling van Hugo Cornelissens in het RZC Aalmoezenier Cuypers , Torense weg 1 te Stabroek.
Reeds als kind in de lagere school was hij sterk geïnteresseerd in tekenen. Tijdens zijn studententijd geraakte dit echter op de achtergrond. Pas enkele jaren na zijn huwelijk kwam de artistieke microbe terug haar kop op steken en begon hij met primitieve gereedschappen aan houtsnijden. Door deze interesse kwam hij in contact met Herman Cornelis, een bekend kunstenaar en tevens stichter van de kunstambacht school van Schoten. Later werd deze school omgevormd tot de gemeentelijke academie van Schoten.
Om de ideeën die hij in zijn hoofd had min of meer juist op papier te krijgen begon hij aan de cursus tekenen en schilderen in deze academie. Toen hij de ganse cyclus doorlopen had werd er gestart met een afdeling grafiek onder leiding van Jozef W. Cornelis, en daar ook dit hem boeide schreef hij zich daar voor in. Nadien volgde enkele jaren zelfstandig werken, tot hij hoorde van een opleiding beeldhouwen in de academie van Merksem en prompt schreef hij zich in voor de cursus figuur en portret onder leiding van Erwin Hautens.
Na zijn op rust stelling heeft hij zich aangesloten bij “De Kring” in Hoogerheide, waar hij tracht zijn mede leden te ondersteunen door zijn kennis van keramische vormgeving.
26 jaar geleden werd hij stichtend voorzitter van de lokale kunstkring IKIM. v.z.w. te Stabroek waar hij sinds 2 jaar het keramiek atelier aan het Ravenhof begeleid.
Tijdens zijn actieve loopbaan bij Degussa wist hij daar een kunstcommissie op te richten, die nog steeds actief is binnen de firma.
Hugo mocht dit jaar de cultuurprijs 2010 ontvangen van de gemeente Stabroek.
Tijdens deze tentoonstelling toont hij een overzicht van de vele disciplines die hij heeft beoefend.
De tentoonstelling loopt nog tot eind juni 2011 en is vrij toegankelijk voor het publiek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder