Overleden Yvonne Raemaekers – Kalmthout

Yvonne Raemaekers overleed op 4 juni in WZC Sint-Vincentius te Kalmthout. Zij werd op 1 september 1937 geboren in de Heikantstraat, thans Beauvoislaan, te Kalmthout. Zij liep school in Heide tot het 8ste jaar. Zo zat ze tijdens de oorlog in de barakken, toen de Duitsers de school opeisten. Daarna volgde ze handelsschool en werkte gedurende vijf jaar als telefoniste. Toneel spelen zat haar echter in het bloed. Zo speelde zij als kleuter van vier of vijf jaar al mee in een stuk van Sursum Corda te Heide. Als 15-16 jarige speelde zij bij Sursum Corda toneel, en 2-3 jaar later bij toneelkring “In Liefde Bloeyende” onder leiding van Stan Milbou. Als 18 jarige won zij totaal onverwachts, en als jongste, een declamatiewedstrijd in de parochiezaal te Heide, in aanwezigheid van het Reizend Volks Theater. Dat gebeurde voor meester Overlaet, Mr.Govaers, Mvr.Docx, en Stan Milbou die haar hielp bij het aanleren. De directeur van het Reizend Volks Theater wilde dat zij bij hen zou komen spelen – maar dat zagen haar ouders helemaal niet zitten voor een meisje van 18! Zoals men al vaak kon ondervinden bij OKRA – ging aldus beslist een ster verloren voor onze theatercultuur.

Op 30.4.1960 huwde zij met Jef Van Looy, geboren te Borgerhout op 28.4.1937. Zij woonden na hun huwelijk 43 jaar in de Bakkersdreef in Heide, en verhuisden in 2007 naar de Vuurkruisenlaan in Kalmthout, tot zij naar het rusthuis trokken. Zij kregen liefst vijf dochters, twaalf kleinkinderen, en zes achterkleinkinderen.

Gedurende vele jaren was zij bij de maandelijkse ontmoetingsdagen van OKRA “dé” vaste waarde om de hele zaal plat te doen gaan van het schaterlachen met de talloze typetjes die zij telkens weer bracht. Toen hun gouden huwelijksjubileum er gevierd werd op 21.4.2010, verscheen Yvonne helemaal in zware rouw op het podium – niet wegens het jubileum – maar wegens het overlijden van haar kat. Zij werd dan ook door allen op de handen gedragen!

De uitvaart heeft plaats op vrijdag 14 juni te 10u in de kerk van Kalmthout-Centrum.

Lieven Gorissen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *