Overleden Hermanus ‘Manus’ Vermeulen – Zandvliet

Hermanus “Manus” Vermeulen, weduwnaar van Adriënne Byl, overleed te Zandvliet op 6 juni 2023. Hij werd geboren te Ossendrecht op 31 maart 1944.
Manus was lid van de Koninklijke fanfare ‘Verbroedering van Zandvliet’. Sinds 1978 beter gekend als “Manusje voor alles”: om er maar enkele dingen van op te noemen: bij de bouw van ons eigen lokaal, was hij steeds paraat. Hij had steeds goeie en praktische ideetjes om uit te werken. Hij stond altijd klaar om mee te helpen sjorren, metsen, timmeren,…. Tafels in de tent klaarzetten op de juiste tegels met de juiste afstand, steeds zijn meter bij de hand, en de tafels moesten recht staan! Onze wakers aflossen ’s morgens vroeg nadat ze in de tent hadden gewaakt tijdens onze zomerfeesten. Toen hij wat ouder werd, en wat moeilijk te been was, heeft hij samen met zijn “maat” Alex van den Dorpel de manuele taken gewijzigd in een “zittaak” – namelijk samen aan de inkom, waar ze de mensen welkom heetten en ze een programmaboekje bezorgden, zowel tijdens de concertavonden, als bij onze zomerfeesten. Hun foto werd als eerbetoon aan de inkom gezet tijdens ons “Klinkend Koper” van vorig weekend. Ook op onze interne feesten was hij steeds paraat, en kon hij genieten van de ambiance die er in ’t lokaal werd gemaakt ….. en zo kunnen we nog doorgaan met opnoemen…. We zullen hem missen, maar zeker niet vergeten. We zijn hem zeer dankbaar voor wat hij voor onze vereniging heeft gedaan, dat zullen we altijd meedragen.
Namens gans KFVZ heel veel sterkte aan gans de familie.

Er wordt afscheid van Manus genomen op donderdag 15 juni 2023 om 11.00 uur in aula ‘t Zand I Sereni, Zandweg 1 te Berendrecht. Aansluitend wordt Manus toevertrouwd aan de natuur op de begraafplaats van Zandvliet.
Rouwadres: familie Vermeulen, p/a Monnikenhofstraat 87 – 2040 Berendrecht. www.condoleances.be/manusvermeulen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *