Overlagingswerken: een jaarlijkse investering in Kalmthout


De gemeente Kalmthout voorziet ieder jaar in een budget van 330 000 euro voor overlagingswerken. Daarmee zorgt Kalmthout voor een kwalitatief en proper wegdek in de Kalmthoutse straten.
Ieder jaar stelt de technische dienst van de gemeente een lijst op met straten die in aanmerking  komen voor een nieuwe asfaltlaag. Die lijst stelt de dienst op op basis van de noodzaak: het wegdek is over het algemeen in slechte staat, er zijn vele putten of gaten in de straat… Daarnaast houdt de gemeente ook rekening met de hoeveelheid gebruikers van de weg. Al worden kleine of rustige straten niet vergeten, zoals Beyersstraat op de lijst voor 2017 aantoont. Het college van burgemeester en schepenen keurt de lijst goed.
De gemeente Kalmthout kiest ervoor om straten te overlagen. Dat houdt in dat er een volledig nieuwe asfaltlaag op de straat komt. De overlagingswerken starten vanaf augustus 2017. De aannemer bepaalt de volgorde van de straten.
De volgende straten staan op het programma:   Groenendriesstraat (gedeeltelijk),  Spreeuwstraat , Beauvoislaan, Beyersstraat , Stofzandstraat (gedeeltelijk), Middendreef (gedeeltelijk),  Hertendreef (gedeeltelijk) , Kerkeneind, Parking gemeentehuis en kerk, Jubileelaan, Zwartvenlaan, Zijstraat Kapelstraat, Darm, Zijwegel (gedeeltelijk)
Info:  openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 40

 

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *