Oude Gans strijdt zondag om de koningskroon

De eerste ganzenkoppen zijn in Berendrecht, Zandvliet, Stabroek en Ekeren in de carnavalstijd gesneuveld. Nu zondag 27 maart is het de beurt aan de Oude Gans Berendrecht om het koningsrijden te organiseren.
Een 25-tal ruiters zal op het Solftplein strijden om de felbegeerde ganzenkop.
Vooraleer het gevecht onder de galg losbarst, wordt koning 2010 Louis Cloots, om 10 uur 30 uitgehaald ’ten huize van’ in café ’t Blauwhoeveke te Zandvliet. Na de viering zal de stoet met fanfare, voetvolk, ruiters, doktoor, verpleegsters en gardes naar café De Molengeest in Berendrecht trekken.
Zodra de kelen gesmeerd zijn is het tijd om de maag te vullen in lokaal De Koerel waar het middagmaal gereed staat. Later op de middag wordt nog een bezoek gebracht aan verscheidene ‘drankinrichtingen’ zoals de kantine van Berendrecht Sport en café bij Jos van Nelekes. Omstreeks 15 uur kan uiteindelijk het gansrijden beginnen. De nieuwe koning wordt omstreeks 18 uur gekroond en bedacht met de premie die door omstanders, middenstanders  en sympathisanten wordt geschonken.
’s Avonds, wanneer de koning gekend is, wordt iedereen uitgenodigd om de kersverse koning te feliciteren en te vieren in De Koerel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder