Optimistisch duurzaamheidsverslag van Evonik

In de inleiding van het duurzaamheidsverslag dat Evonik zojuist de wereld instuurde, zegt afgevaardigd bestuurder Frank Daman dat het bedrijf het voorbije jaar  belangrijke stappen heeft gezet naar een groenere toekomst. Als een van de meest zichtbare realisaties noemt hij de gloednieuwe windturbine naast het kanaaldok. Met een vermogen van 3,4 MW wordt ongeveer drie procent van de nodige energie van de firma uit wind gehaald.
Ook de renovatie van het hoofdgebouw is een blikvanger en een ecologisch winstpunt. De buitengevels werden volledig vernieuwd en goed geïsoleerd.  De 116 energiezuinige lid-strips, die in kleur kunnen oplichten, maken de gevel tot een uniek baken in de Antwerpse haven. Dank zij investeringen en vernieuwingen konden twaalf nieuwe arbeidskrachten worden aangenomen. Ook aan veiligheid werd eens te meer zeer veel gedaan. Nieuwe gaswerkpakken, ademluchtbescherming, opleiding inzake veiligheid, het is maar een greep uit de maatregelen die Evonik terzake heeft genomen. Info: www.evonik.com/antwerpen. (sdl)

Het ineenzetten van de windturbine leverde mooie beelden op.
Het ineenzetten van de windturbine leverde mooie beelden op.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder