Opnieuw Wereldmeerdaagse in Brasschaat

BRASSCHAAT – Tot en met 14 februari is er opnieuw een editie van de Wereldmeerdaagse. Deze keer in een verwarmde tent aan de Hemelhoeve. Vele scholen hebben traditiegetrouw alvast een bezoek gepland, maar ook voor gezinnen en andere geïnteresseerden is dit een aan te raden uitstap!

De wereldmeerdaagse is een organisatie van de vzw Mundio en de GROS (gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking) en krijgt heel wat logistieke en financiële ondersteuning van de gemeente Brasschaat.  Het concept werd in het leven geroepen om jongeren te sensibiliseren rond onder andere duurzaamheid en globalisering. Op zaterdag 4 februari en zaterdag 11 februari (13u-18u) is de wereldmarkt ook open voor het grote publiek.

Bij de editie 2023 is ervoor gekozen om twee duurzame ontwikkelingsdoelstellingen uit agenda 2030 centraal te stellen:

  1. Goede gezondheid en Welzijn (SDG3)
  2. Schoon water en sanitair (SDG6)

Op weekdagen komen de klassen van de eerste graad van het secundair onderwijs uit onze regio op bezoek. In totaal mogen wij dit jaar zo’n 6.500 leerlingen verwelkomen uit 33 onderwijsinstellingen van de verschillende netten, van de gemeenten Brasschaat, Kapellen, Kalmthout, Schoten, Schilde, Wuustwezel, Essen, Ekeren, Merksem, Oostmalle, Stabroek en de stad Antwerpen. De leerlingen zullen op een interactieve manier kennismaken met de  leefomstandigheden van jongeren overal ter wereld.

interactieve namiddag

Naast een inleefprogramma van een halve dag met zowel een film als een interactieve wereldmarkt in een verwarmde tent aan de Hemelhoeve, krijgen de deelnemende scholen ook het nodige educatieve materiaal om de thema’s in te leiden. En dit bezoek is dus ook voor andere geïnteresseerden – zoals bijvoorbeeld gezinnen – een aan te raden uitstap. Op zaterdag 4 en 11 februari van 13 uur tot 18 uur kan je er met je gezelschap terecht voor een boeiende en interactieve namiddag.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *