Opnieuw haanrijden te Ekeren

Op zondag 17 april  zal, na twee jaar onderbreking, het 31e Haanrijden in Ekeren plaatsvinden op het Kristus Koningplein.

 Dit folkloristisch spektakel werd in 1979 door de Ekerse Karnavalvereniging de Bierpruvers terug nieuw leven ingeblazen. Het principe van het spel komt er op neer om de kop van een dode en in een net verpakte haan van het lijf te rukken. Bij het hanenrijden is het paard, dat nog steeds gebruikt wordt om onder de galg te rijden bij het ganzenrijden, echter vervangen door een bont versierde fiets. Het Haanrijden is dus een ludieke versie van het Gansrijden dat sedert 2007 door de Lustige Gans terug in Ekeren werd geïntroduceerd en in verschillende Polderdorpen gereden wordt.

 De vorige Koning, Jef Rombouts, zal vanaf 13.30u uitgehaald worden, waarna er omstreeks 15.00u op het Kristus Koningplein gestart wordt met het eigenlijke spel.

 Verwacht wordt dat er tussen 17.30u en 18.00u geweten is wie de nieuwe Koning van de Ekerse Haanrijders wordt en kan deze met de sponsorpremie die aan de kop hangt zijn mederuiters gaan trakteren.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder