Opnieuw 3 aantrekkelijke culinaire fietsroutes in Noordertuin van Antwerpen

Culinair genieten en ontspannen fietsen, het zal voor het 4de jaar op rij mogelijk zijn in de Noordertuin van Antwerpen. Van 24 april tot en met 29 september 2013 kunnen de liefhebbers van deze culinaire fietsbelevenis er weer op uittrekken in Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Essen, Kalmthout en Kapellen. In het aanbod zijn alvast enkele nieuwigheden te bespeuren. Ten opzichte van vorig jaar is de samenstelling van de gemeenten gewijzigd. Een 8-tal nieuwe horecazaken verleent zijn medewerking en de afstanden zijn iets naar beneden gegaan. Er is geen enkele route meer boven de 50 km.
Elke gastronomische dagtocht doorkruist telkens 2 van de 6 gemeenten van de Noordertuin: Brasschaat en Brecht over 35 km, Essen en Wuustwezel over 49 km, en tot slot Kalmthout en Kapellen over 40 km. Onderweg kan je per lus genieten van een lekkere hap tijdens 4 haltes in zorgvuldig uitgekozen horecazaken. De start gebeurt telkens met een kop verse koffie en een lekkernij in 1 van de 2 gemeenten per fietslus. Nadien bepalen de deelnemers zelf waar ze het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert nemen volgens het nieuwe aanbod uit de routebrochure.
Om te kunnen deelnemen aan de Culinaire Fietsroutes 2013 koop je vooraf de gewenste routebrochure in het toeristisch infokantoor van 1 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Voor een routebrochure met 4 maaltijdvouchers betaal je 35 € per persoon. Het is de bedoeling dat slechts 1 voucher per deelnemende horecazaak wordt gebruikt. Bij het hoofdgerecht is 1 drankje inbegrepen (pils, water, frisdrank, koffie of thee).
De culinaire fietstochten lopen  tot en met 29 september 2013. De actie met de maaltijdvouchers in de deelnemende horecazaken is alle dagen mogelijk, behalve op maandag en dinsdag, en ook niet op 15 augustus 2013. De vouchers voor de fietslus Essen-Wuustwezel kunnen evenmin gebruikt worden op woensdag. Groepen van meer dan 6 personen moeten wel vooraf reserveren bij de horecazaken van hun keuze.
De culinaire fietstochten in de Noordertuin van Antwerpen zijn dit jaar aan hun 4de editie toe. Dit toeristisch aanbod om de regio op een gezonde, ontspannen en smaakvolle manier te ontdekken kan rekenen op een groeiend succes. Vorig jaar werd het seizoen afgesloten met nagenoeg 1.500 deelnemers.
Voor meer informatie:
–  via Dienst Toerisme in de gemeenten Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Kapellen, Kalmthout en Essen
–  via www.noordertuin.be of noordertuinvanantwerpen@gmail.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *