Opgelet voor knuffeldiefstal

Op vrijdagnamiddag 23 mei was mijn zuster Liliane met haar fiets op weg naar huis. Ter hoogte van de Zandweg in Berendrecht reed plots een auto heel langzaam naast haar. De bestuurder had zijn zijraampje geopend en naast hem lag een wegenkaart. Hij parkeerde zijn wagen aan de kant en riep naar mijn zus “kliniek, kliniek, moeder erg ziek”. Mijn zuster zette zich naast de wagen en probeerde de man van Indische afkomst met hand en tand uit te leggen welke route hij moest rijden om een kliniek te bereiken. Blijkbaar had de man meer interesse voor de armband van mijn zuster want hij nam haar hand vast en zei “cadeau voor U” uit een koffertje dat hijzelf bij zich had. Mijn zuster begon onraad te ruiken en zei tegen die man” ik moet geen cadeau hebben” en trok haar arm weg.
Op datzelfde moment kwam er een mollige vrouw, ook van Indische origine,  achteraan uit de wagen. Zij greep mijn zuster stevig vast en drukte zich stevig tegen haar aan. Ze gebruikte dezelfde woorden als die man “moeder ziek, moeder erg ziek”. Mijn zuster kon de vrouw van zich afduwen, die vlug weer achteraan de wagen ging zitten.
In een waar secondenspel tastte mijn zuster naar haar hals en begreep dat die vrouw haar halsketting had afgenomen. Vooraleer die vrouw de autodeur kon sluiten greep mijn zuster haar stevig vast en riep “gij hebt mijn halsketting gestolen”. Zij opende haar hand en gaf het gestolen goed
terug. De auto werd snel gestart en weg waren de dieven. Dit voorval werd aangegeven aan de politie en die hadden eerder op de dag al een melding gehad van een man die van zijn halsketting werd beroofd aan de Bremstraat in Zandvliet.
Ook daar hetzelfde scenario, twee Indische mensen en die knuffelopvoering. Mensen in de polder, wees op uw hoede!
Franco

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder