Openstelling museum Den Aanwas te Ossendrecht

Op 22 juli a.s. opent streekheemmuseum “den Aanwas” wederom haar deuren. Tussen 13:30 en 16:30 uur bent U weer van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Het museum bevat verschillende vertrekken, waar een aspect uit de samenleving van rond 1900 wordt uitgebeeld. In het cafeetje anno 1900 kan men even wat te drinken nemen. Het ademt de sfeer van een oud bruin café. Hierin bevindt zich een Mechelse toog van 1900, geschonken door de gezusters Rijk. Tevens zijn er enkele herinneringen aan de boogschutterij en is er een oude spaarkas. Enkele plakkaten en schilderijen aan de wanden completeren het interieur.
Naast de permanente tentoonstelling in de diverse kamers, met onder andere het verhaal over prinses Paulientje, archeologische vondsten en verschillende stijlkamers uit een vervlogen tijd, kan de bezoeker er ook kennismaken met de nieuwe thematentoonstelling “Speelgoed uit oma’s tijd”

Op 22 juli, 12 augustus en verder elke tweede en vierde zondag van de maand tot en met oktober is deze toegankelijk voor de leden en alle andere belangstellenden. De toegang is gratis. Voor groepen € 1,50 per persoon en men kan zich melden op de nummers 672563 of 672854.
Deze tentoonstelling is ingericht door de heer Silvain van den Berg uit Bergen op Zoom.
De heer Van den Berg verzamelt al vele jaren speelgoed. Begonnen met autootjes volgde het houten speelgoed van de fabrikanten Sio, Okwa,  Simplex, Jumbo en Nooitgedacht. Als kind kwam hij uiteraard veel in de winkel van zijn  ouders en dit zette hem aan tot het verzamelen van speelgoedwinkeltjes. Ander speelgoed, als trekwagentjes, boerderijen, poppenhuizen, montagedozen etc. volgde. Van buiten Nederland volgden de poppen van Disney, firma Olifant en andere buitenlandse firma’s. Vanzelf werden de speldjes en sleutelhangers eraan toegevoegd.
Kortom, een zeer omvangrijke verzameling, waarvan de mooiste en opvallendste stukken nu tentoongesteld worden. Als heemkundekring zijn we erg ingenomen met deze expositie.
Komt dat zien!!!!! Een aanrader!!    

Heemkundekring het Zuidkwartier nodigt iedereen uit om het streekheemmuseum te komen ontdekken. Tel (+31) (0)164 – 672 854 of  info@hkk-zuidkwartier.nl.
Locatie: Streekheemmuseum Den Aanwas, Aanwas 29 te Ossendrecht (NL).

De toegang tot het museum is gratis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder