Openingsweekend Karrenmuseum

ESSEN – Het Karrenmuseum opent binnenkort opnieuw de deuren en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Daarom nodigen we jullie van harte uit om het nieuwe seizoen samen met ons feestelijk in te zetten!

Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe tentoonstelling… Zo kwam er 2 jaar geleden een gloednieuw ‘Insectenlabo’ waar de sluipwesp onze bondgenoot is in de strijd tegen houtboorders. Vorig jaar werd dan weer het gerenoveerde Koetshuis in de kijker gezet. Dit jaar richten we onze pijlen op de wagenmakerij in al zijn facetten.

Om dit te realiseren werd er intensief samengewerkt met het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) enerzijds en het erfgoedcentrum Tongerlohuys anderzijds. Het resultaat is een vernieuwde buitenopstelling rond het thema ‘Wagenmakerij in Vlaanderen’, de herinrichting van het wagenmakersatelier, een tijdelijke duo-tentoonstelling ‘Over water, over land’ en een educatieve fietsroute.

Kom dus tijdens het openingsweekend van 2 en 3 april 2022 zeker een kijkje nemen! Met een zomerbar, een streepje muziek en diverse activiteiten voor kinderen zetten we het seizoen alvast stralend in: ‘Welkom in de Wagenmakerij‘!

©Karrenmuseum

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *