Opening toeristisch seizoen Kalmthout

toeristisch-seizoen
Op zondag 26 april 2015 heeft in Kalmthout de ‘Opening van het Toeristisch Seizoen’ plaats. De activiteiten vallen dit jaar samen met de Vlaamse Erfgoeddag, die in het teken staat van ‘ERF!’. De toegang van 10u tot 17u is gratis.
Ontdek en beleef
In de meeste Kempense gemeenten valt er op 26 april wat te beleven: toeristische centra worden in de kijker gezet en bijzonder erfgoed staat centraal.
Dienst Toerisme Kalmthout biedt informatie aan over toerisme en recreatie in onze streek en gunt je een blik op de plannen voor het komende zomerseizoen. We tonen een infokantoor boordevol publicaties en streekproducten. Het Bijenteeltmuseum gunt je een blik op de waardevolle nieuwe imkerscollectie van IBRA en ook de permanente tentoonstelling is de ganse dag vrij toegankelijk. Elke bezoeker ontvangt bovendien een zakje bloemenzaad! Een interactieve en kindvriendelijke expo over de bodem vind je in De Vroente. In het provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum kom je alles te weten over de erfenis van Willy Vandersteen in de tentoonstelling ‘Het Sprekende Testament’. De speciale kinderspeurtocht leidt je door de tentoonstelling en maakt van jou een echte stripkenner.
In opvolging van vorig jaar richten we voor de zondagstoeristen in augustus een pendeltreintje in dat reizigers van de bruisende stationsbuurt van Heide tot aan de Kalmthoutse Heide brengt en terug. De vrolijke rit met het toeristentreintje kan je nu al een keertje meemaken op 26 april tussen 12u00 en 17u00.
Focus op de bijen
De bijen hebben het vandaag moeilijk en verdienen onze aandacht. Daarom staan ze centraal op de agenda in Kalmthout en in heel Vlaanderen. Je mag je deze zomer verwachten aan een waaier van zoemende activiteiten. De eerste week van juni vieren we de Week van de Bij. In het Bijenteeltmuseum heeft op zondag 31 mei om 14u een rondleiding voor volwassenen plaats en op zondag 5 juli zie je de echte imkers aan het werk tijdens een demonstratie honing slingeren. Heerlijke honing en een groot aanbod streekproducten vind je dan weer op het marktje ‘Smullen van Eigen Streek’ op zondag 7 juni aan de Kalmthoutse Heide. Hou de kalender in het oog!
Wandelen en fietsen
De wandelkaart Kempense Heide is vernieuwd en terug beschikbaar vanaf 15 mei. Dit knooppuntennetwerk beslaat Kalmthout en de aangrenzende gemeenten en is te koop voor € 8. Je verkent er veilig en gezond de hele streek mee.  Ook de Striproute is vernieuwd en brengt de hele familie samen op ‘Strips in het Park’, een vrolijk evenement in Arboretum Kalmthout.
Echte levensgenieters proeven van de culinaire fietsroute ‘Langs Maatjestoren De Klot’ in Kalmthout en Wuustwezel. Het parcours telt 40 kilometer langs rietvelden en akkers en doet 4 heerlijke bistro’s aan. Routevouchers zijn te koop in het infokantoor aan € 35 per persoon.
Voor meer informatie kan je terecht bij Dienst Toerisme Kalmthout, Putsesteenweg 131, 2920 Kalmthout, tel: 03 666 61 01,  toerisme@kalmthout.be, www.kalmthout.be/toerisme

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *