Opening ijspiste start van Kapelse feesten


Reeds voor de vijftiende keer stelt de gemeente Kapellen een ijspiste op. Onder impuls van Jacky Buchmann  startte de gemeente destijds met een ijspiste in het gemeentepark, verhuisde nadien naar het domein Beukenhof  om uiteindelijk een vaste stek te krijgen op het Dorpsplein.
Dit jaar gaat het zelfs om de grootste van de provincie en de grootste ooit in de gemeente nl. 600m2  en 100 % overdekt.

Kapelse feesten
Burgemeester Van Mechelen (Open VLD) verwelkomde op donderdag 8 december, de aanwezigen en dankte de sponsors voor hun bijdrage. Bovendien  wist hij nog te melden dat er vorig jaar 15.000 schaatsbeurten werden gehaald, en hoop dit jaar naar de 20000 te kunnen gaan.
Met enige fierheid voegde hij er nog aan dat de opening van de ijspiste meteen de start betekent van vier weken Kapelse feesten, met een knipoog naar de Gentse feesten.
Na de officiële opening mochten Valerie Palinckx en Emma Colassin de ijspiste inschaatsen. In de chalet naast de ijspiste zorgde Patrice Noa voor de muzikale kerstsfeer.

Activiteiten
Voor de allerkleinsten werd een aparte schaatsruimte van 50 m² voorzien. De Jongerenzender Ketnet kom op zaterdag 10 december van 8 tot 9.30 uur tv opnames maken.  
Op donderdagen 15 en 22 december is er een afterworkparty, en op vrijdag 23 december een afterschool-party.  Op maandagen 26 december en 2 januari is het Kids on ice day.
Senioren kunnen op vrijdag 9, maandag 19 en  vrijdag 23 december telkens van 11 tot 12 uur de schaatsen aanbinden.
De Kerstman brengt op zaterdag 24 december van 14 tot 16 uur een bezoek, en deelt op de ijspiste snoepjes uit.

Voor informatie over de openingsuren, voorwaarden en prijzen kan je  terecht op de website  www.kapellen.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *