Opendeurdag PITO

Leerlingen geven demonstraties aan de draaibank

STABROEK – Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) gooide op zondag 7 mei de deuren weer open voor het grote publiek.  De opendeurdag is de ideale kans voor de leerlingen om kennis te maken met het onderwijs, de leerkrachten en de infrastructuur. Momenteel lopen er 1300 leerlingen school op het PITO aan het Laageind te Stabroek.

Niet alleen toekomstige leerlingen brachten een bezoek aan de school  maar ook ouders van de schoolgaande jeugd konden kennis maken met de werk/studeerplek van hun zoon of dochter.

Bodemonderzoek
Demonstratie boomklimmen

het veld bewerken

PITO heeft heel wat te bieden en beschikt over de modernste leermiddelen. Je hebt de richtingen  technologie, wetenschappen of land- en tuinbouwopleidingen.  Op de opendeurdag werden de praktijkruimten, labo’s en de klassen wetenschappen en techniek opengesteld.

paardendressuur
behendigheid met de tractor
een bezoekje aan de koeienstal
De afdeling lassen. Al verscheidene jaren vaardigt PITO leerlingen af naar de Worldskills lassen.

Nieuw opleidingen vanaf september
In het kader van de onderwijsvernieuwing biedt PITO vanaf het vijfde jaar de opleiding koel- en warmtetechnieken (dubbele finaliteit) en Preventief onderhoud machines en installaties (arbeidsfinaliteit) en een 7de jaar paardenhouder duaal

Meer info over het studieaanbod en inschrijvingen vind je op  www.pitostabroek.be

nieuwe M-loods, een nieuw energiezuinig schoolgebouw voor de leerlingen van de land- en tuinbouwopleidingen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *