Opendeurdag Dag van de Zorg afgelast op 15 maart 2020

De jaarlijkse Dag van de Zorg, die op 15 maart zou plaatsvinden, wordt afgelast. Ook de geplande activiteiten in de Week van de Zorg worden geannuleerd. Dat is op 4 maart beslist tijdens een overleg tussen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke met de zorgsector n.a.v. het Coronavirus dat momenteel ook in België actief aanwezig is.
Wanneer de Dag van de Zorg dan wel zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Traditiegetrouw zetten de zorg- en welzijnsvoorzieningen in Vlaanderen met de Dag van de Zorg hun deuren open voor het grote publiek. Meer dan 200 ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere organisaties zouden op 15 maart deelnemen maar door het Coronavirus moet de opendeurdag geannuleerd worden. “We betreuren uiteraard dat de negende editie van de Dag van de Zorg niet kan doorgaan maar gezien de omstandigheden begrijpen we dat de prioriteit nu bij het beschermen van de patiënten, bewoners en cliënten ligt en we het zorgpersoneel niet extra kunnen belasten”, zegt woordvoerder Geert Van Hijfte.
De afgelasting komt er na een overleg tussen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke, verschillende vertegenwoordigers uit de zorgsector en Dag van de Zorg. “Een nieuwe datum voor de Dag van de Zorg 2020 is er nog niet omdat we in elk geval wachten tot de verspreiding van het virus voldoende onder controle is.” De deelnemende organisaties werden ondertussen verwittigd dat alle activiteiten in het kader van de Dag van de Zorg geannuleerd zijn. “De organisatoren van de Dag van de Zorg wensen alle deelnemers uitdrukkelijk te bedanken voor het begrip die zij tonen voor de afgelasting. We zullen samen met de deelnemers bekijken wat een haalbare oplossing is voor de toekomst.

In onze regio zouden het Woonzorgcentrum Monnikenhof in Berendrecht en Villa ter Molen in Stabroek deelnemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder