Opendeur Kalmthoutse Jeugdfotokring en Cursus 'Digitaal leren fotograferen'

fotokring
Tijdens het schooljaar kunnen jongeren tussen 10 en 18 jaar terecht bij de Kalmthoutse Fotokring vzw en dit op woensdag om de 14-dagen tussen 14 en 17u.  Tijdens deze bijeenkomsten leren zij hun camera kennen en hier creatief mee omgaan.  Hiervoor is enige theorie noodzakelijk maar de nadruk ligt zeker op praktijk.  Kennis maken kan reeds op de Opendeur woensdag 24 augustus tussen 14 en 17u.  Je kan de fotokring vinden op de zolder van de gem. basisschool Kadrie, Driehoekstraat 41 te Kalmthout. (oprit rechts van de school).
Voor beginnende fotografen, jongeren of volwassenen, richt de fotokring ook dit jaar weer een cursus in ‘Digitaal leren fotograferen’   Een 10-delige cursus waarin alle functies van de camera worden uitgelegd.  Zo komen aan bod: scherptediepte zelf bepalen, juist gebruik van de autofocus, lichtmeten, instellen van de witbalans, gebruik van de flitser, enz…  Maar ook het fotograferen van verschillende onderwerpen komt ruim aan bod, zoals: landschappen, mensen, natuur, nacht, enz…  Ook praktijk momenten zijn ingelast. Men kan deze cursus volgen op donderdagavond of zaterdagvoormiddag.  Start op 22/24 september, einde 8/10 december, en gaat door in het lokaal van de fotokring (zie hiervoor)  Men kan deelnemen met eender welke digitale camera.  Inschrijven is verplicht bij swa.van.oevelen@skynet.be.  Hier kan je ook alle verdere info verkrijgen over de activiteiten van de fotokring.  Het cursusgeld bedraagt 95€ en kan gestort worden op rek. nr. IBAN BE47 0010 2838 2680  BIC GEBABBEBB.  Het volledige programma kan men ook terugvinden op de site van de fotokring www.kalmthoutsefotokring.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder