Openbare toiletten gevraagd in Lillo

raadslid Carine Stark

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Tijdens de jaarlijkse zitting van de districtsraad in het vroegere gemeentehuis van Lillo, vroeg raadslid Carine Stark (N-VA) om in het Scheldedorpje openbare toiletten te voorzien.

“Onlangs verscheen er nog een persbericht waarin sprake was dat de Stad op drie locaties openbare wc’s  ging bouwen. Ook in Lillo zou dit geen overbodige luxe zijn en een mooi sluitstuk na de heraanleg van het dorp,” legde Carine uit. “Door de verminderde horeca en een waterbus met afgesloten toiletten is de nood aan deftig openbaar sanitair prangender dan ooit in Lillo.
Waar men tijdens de openingsuren nog bij Marleen ( café De Schelde) terecht kan, is er tijdens de sluitingsdagen nergens plaats om mensen hun behoefte te laten doen.”

“Wat moet gebeuren  moet gebeuren en dat laat her en der zijn sporen na.”

Carine Stark wijst erop dat er aan de rand van het Kazerneplein enkele kleine gebouwen staan te verkrotten. “Die kunnen mogelijks als locatie dienen. Mijn vraag is of de bevoegde stadsschepen werk kan maken van het nodige publieke sanitair in Lillo.”

In zijn antwoord zegde districtsburgemeester Carl Geeraerts dat hij dit ging aankaarten. “We zullen namens het districtscollege een schrijven richten aan de bevoegde schepen Erica Caluwaerts om dit probleem op te lossen.”

Foto: Carina Stark

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 reacties

  1. Er zijn twee toiletproblemen: het bosje langsheen de Scheldelaan (vrachtwagenchauffeurs in rusttijd, heel veel bij nacht) en de Waterbus die haar toiletten om de een of andere reden gesloten houdt.
    In het dorp zelf zijn nu twee horecazaken die samen 7 op zeven toegang tot een toilet garanderen.

    Openbare toiletten voorzien is één zaak, ze onderhouden een andere en daar wringt het schoentje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *