Open Vld laat N-VA niet vallen

Ondanks een absolute meerderheid van 15 zetels op 29 verlengd de Kapelse Open Vld haar huidige coalitie met de N-VA. Deze laatste moet wel een schepenzetel inleveren. Alle huidige Open Vld schepenen blijven op post.
Met de bouw van een nieuw gemeentelijk administratief centrum, een feestzaal, een dienstencentrum, sociale woongelegenheden en serviceflats staat er de komende jaren in Kapellen nog heel wat ingrijpende werken te gebeuren. “De aanzet hiervoor is pas gegeven en om dat allemaal probleemloos af te werken, is onze absolute meerderheid te klein. We hebben de voorbije zes jaar goed bestuurd met N-VA en daarom hebben we met hen een vernieuwde coalitie ondertekend” zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld). Samen heeft de coalitie een meerderheid van 23 zetels op een totaal van 29. Voor de Open Vld blijven de schepenen Luc Janssens, Koen Helsen, An Stokmans, Ria Van Oncen en Frederic van Haaren op post met hun huidige bevoegdheden. Voor de N-VA blijft enkel Valerie Van Peel de enige schepen met als bevoegdheid sociale zaken. Schepen Luc De Vriese wordt gemeenteraadslid. Zijn bevoegdheden ruimtelijke ordening, lokale economie en werk worden verdeeld onder de Open Vld schepenen. Wie wat hiervan zal krijgen wordt later beslist door het partijbestuur van de Open Vld.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder