Open Vld Brasschaat klaar met huiswerk

 
‘We zijn klaar om opnieuw deel te nemen aan het beleid’ zegt lijsttrekker Christophe Thomas,  ‘met een sterk team en een steengoed programma willen we mee bouwen aan onze mooie gemeente’.Inhoudelijk lanceert Open Vld Brasschaat 3 kernthema’s.
Goed bestuur
Dat zou een evidentie moeten zijn. Brasschaat kwam echter de voorbije jaren enkele keren op minder fraaie manier in het nieuws. Recent nog met het ontslag van dienstdoend burgemeester Koen Verberck, 6 weken voor de gemeenteraadsverkiezingen.Brasschaat verdient beter. Geen stoelendans maar continuïteit en stabiliteit. Vier keer werd de schepen voor ruimtelijke ordening en lokale economie gewisseld. De burgemeesterssjerp werd dan weer drie keer doorgegeven.Maar er was meer. Werken werden gestart voor het verstrijken van de beroepstermijn, termijnen i.h.k.v. een openbaar onderzoek werden niet gerespecteerd, 90.000 € aan boetes voor bermparkeren dienden terugbetaald te worden, de kasteelsaga, de pestbelasting op leegstand boven winkels moest worden ingetrokken, … De lijst is lang, te lang. Brasschaat verdient inderdaad beter.
Goed ondernemen
Een goed draaiende lokale economie is cruciaal voor een dynamische gemeente. Het zorgt voor lokale tewerkstelling (files zijn we beu, niet) en levendige handelskernen.Open Vld wil een ondernemersparagraaf invoeren. Dit betekent dat bij elke beslissing nagegaan wordt wat de impact ervan is voor de lokale ondernemers. Het mag niet meer gebeuren dat non-communicatie bij werken de heropening van een zaak in het gedrang brengt.We willen inzetten op jonge en startende ondernemers d.m.v. een co-working space, bv. aan de Coppenskazerne. De vroegere St-Jozefkliniek en OCMW-gebouw is dan weer een goede plek om naast de grote zorginstellingen, een aantal individuele en kleinschalige initiatieven in een ‘project zorgeconomie samen te brengen.
Onze handelskernen verdienen meer focus. Het gemeentebestuur creëert een optimaal kader waarbinnen de lokale handelaren hun ding doen. We gaan voor een duidelijke en aantrekkelijke identiteit, gedragen door de middenstand. Een globale aanpak, waar parkeren en mobiliteit deel van uitmaken, zorgt ervoor dat die ambitie en identiteit gerealiseerd worden.
Goed wonen
Het parkkarakter staat voorop. Goed wonen impliceert een goed onderwijs, sportclubs, cultuur en voorzieningen voor jeugd, van speeltuinen tot uitgaansmogelijkheden.Concreet willen we de verstedelijking een halt toeroepen, we kiezen voor kernversterking en het vrijwaren de groene open ruimte. Zwerfvuil moet kordaat aangepakt, betere voet- en fietspaden en een fiets-o-strade op de middenberm van de Bredabaan, vlotte verbindingen met de (deel)fiets naar de stations in Brecht en Ekeren en de tram in Schoten, Het zijn maar enkele van de vele concrete voorstellen waarmee Open Vld Brasschaat naar de kiezer trekt.
Kandidaten
1)Christophe Thomas
2)Myriam Van Honste
3)Barbara Ophoff
4)Romain Denayer
5)Philip Leflot
6)Sofie Buytaert
7)Oona Geeraerts
8)Nicolas Van der Donckt
9)Dirk Debeuckelaer
10)Amber Both
11 Nathalie Vanwolput
12)Gregory Lens
13)Guy Roeckens
14)Sabine Van Oppens
15)Inge Van den Broeck
16)Jamal Boujouh
17)Luc Vermeersch
18)Jolijn Delissen
19)Steven De Nijs
20)Guy Vermeiren
21)Annemie Janssens
22) Christiane De Beenhouwer – De Winter
23)Roger Van Camp
24)Francis Denys
25)Linda Van de Zande
26)Isabelle Ickx
27) Matthieu Caeymaex
28)Robby Macchia
29)Imelda Schrooyen
30)Louis Gaëlle
31)Marro Vreys
32)Philippe Arts
33 Anne Van Aperen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder