Open deur dag Blidscap


Op zaterdag 2 juni houdt de culturele vereniging Blidscap uit Zandvliet open deur. Met het thema “Barok” zijn de cursisten een heel werkjaar aan de slag zijn geweest om het beste van zichzelf te geven.
Het resultaat mag er zijn. Kantklossers, wevers, boetseerders, schilders, naaisters en zelfs de bloemschikkers hebben het voor elkaar gekregen om weelderige en robuuste werkstukken te maken met een knipoog naar de grote meester Rubens. Al deze werken worden verwerkt in een grote 3 D barok schilderij die tijdens de open deur dag zal tentoongesteld worden.
Verder kunnen tijdens de opendeurdag de andere tentoongestelde werken bekeken worden, kan men kennismaken met de grote weefgetouwen, wordt het kantklossen voorgesteld en krijgt de bezoeker een indruk hoe klei tot mooie beelden gebakken worden. De sierlijke bloemstukken, die te koop zullen worden aangeboden, is en blijft een jaarlijkse trekpleister.
Als nevenactiviteit heeft het bestuur dit jaar Willy Augusteyns, afkomstig uit het Viswater kunnen strikken. Willy maakt kerststallen in hout en mooi uitgewerkte kerstbomen en zal op regelmatige tijdstippen sessies geven. Bij voldoende interesse kunnen in het najaar workshops georganiseerd worden.
Tijdens de open deur dag zal er ook een puzzelwedstrijd georganiseerd worden waarbij in elk lokaal A4 ingekleurde tekeningen te zien zijn die in de juiste volgorde dienen geplaatst te worden. Mooie prijzen te winnen.
De dag zal worden afgesloten met een BBQ waarbij iedereen welkom is.
Het zal tevens de laatste open deur dag worden van afscheidnemend voorzitter Erik Stalmans en secretaris Peter Cornelissens die hun jarenlange inzet in schoonheid willen eindigen.
Meer info over de open deur dag en werking van Blidscap: www.blidscap.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *