Nieuw buurtinformatienetwerk Guido Gezelle in Kalmthout


Op donderdag 31 mei 2018 ondertekende burgemeester Lukas Jacobs, korpschef van Politiezone Grens Rudy Verbeeck en de BIN-coördinator Louis Van Den Buijs het protocol voor een nieuw buurtinformatienetwerk (BIN) in Heide. Die nieuwe BIN heet Guido Gezelle en gaat vanaf 20 juni 2018 van start. De BIN situeert zich tussen de Heibloemlaan, Kalmthoutlaan, Max Temmermanlaan, en Koningin Astridlaan.
Het beheer van de nieuwe BIN zal gebeuren door de overkoepelende BIN Withoefse Heide met een uitgebreider bestuur. Zij nemen er deze vierde sector bij, waardoor nagenoeg alle woongebieden in de gemeente over een BIN beschikken.
De nieuwe sector die er bij komt is ingekapseld tussen de Kalmthoutse BINs Hei-Statie, Leopold, Klein Zwitserland en Kijkuit. Op die manier kunnen alle inwoners van Heide bij een BIN aansluiten.
Criminaliteit in Kalmthout: enkele cijfers
De Politiezone Grens registreert criminele feiten per gemeente in de zone. Als we de cijfers van de voorbije drie jaar voor Kalmthout bekijken, merken we een daling. In 2015 werden er 1062 feiten geregistreerd, in 2016 nog maar 995 en vorig jaar – 2017 – 865. De daling is het grootst bij vandalisme en oplichting.
Als we focussen op inbraken, schommelen de cijfers. In 2016 was er daling om in 2017 opnieuw te stijgen. De eerste maanden van dit jaar daalde het aantal tegenover de voorgaande jaren.
Info:vandenbuijslouis@gmail.com, 0477 22 24 81, www.kalmthout.be/buurtinformatienetwerken.html
foto: gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *