Opbrengst boekenverkoop Stabroekse Bib gaat naar Participatieraad Armoede

De leden van de Participatieraad Armoede mochten een cheque van 4.432 in ontvangst nemen

STABROEK/HOEVENEN – De bibliotheek van Stabroek houdt op regelmatige basis uitverkoop van ‘afgedankte’ boeken. Voor een prikje kan de liefhebber van literatuur nog mooie en interessante exemplaren aankopen. De opbrengst ervan wordt telkens aan een goed doel geschonken. Dit jaar koos de bib voor Participatieraad Armoede van Stabroek. Zij mochten op dinsdag 23 januari een cheque van 4.432 euro in ontvangst nemen.

Sinds oktober 2021 is de Participatieraad Armoede actief in Stabroek. Vier keer per jaar komt een diverse, maar complementaire groep enthousiastelingen samen om de complexe materie van armoede te bespreken.

Heidi Vierbergen (projectdeskundige sociale dienst): “De Participatieraad Armoede is een adviserend orgaan dat zich buigt over allerhande kwesties waar mensen in armoede op lokaal vlak mee te krijgen hebben. Ervaringsdeskundigen binnen de Participatieraad geven advies aan het lokale bestuur en tekenen het beleid uit.  Er worden verschillende werkgroepen opgericht: de werkgroep ‘onderwijs’, die zich richt tot de scholen binnen Stabroek. De werkgroep ‘Dag van de Armoede’ die deze belangrijke werelddag in de kijker zetten.  De werkgroep ‘rechtverkenning’ centraliseert allerhande informatie op een website”.

“We willen deze keer de problematiek rond de aanschaf van hygiënische producten voor menstruatie aanpakken. Voor meisjes die in armoede leven, vormt de aankoop van menstruatieproducten vaak een financiële last. Daarom gaan wij in samenwerking met vzw Drupp twee automaten zetten waar jonge meisjes terecht kunnen. Eentje zal geplaatst worden op het PITO de andere op GO!Tak in Stabroek. Daarnaast overwegen wij om snackkasten te plaatsen in de Stabroekse lagere scholen, zodat kinderen die met een lege brooddoos naar school komen, toch nog een gezonde snack kunnen verorberen.”

“Voor subsidies moeten wij steeds aankloppen bij de bevoegde instanties, met deze cheque van 4.432 euro kunnen we weer heel wat bereiken”, aldus Heidi.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *