Opbouw rijweg op Laageind, rioleringswerken in Dorpsstraat


STABROEK – Nu de rioleringswerken op Laageind afgerond zijn, is de opbouw van de nieuwe infrastructuur volop in uitvoering. In de Dorpsstraat staan vanaf maandag 12 oktober de eerste rioleringswerken gepland.

Nieuwe weginrichting stilaan zichtbaar op Laageind
Nadat de eerste betonnen kantstroken en de fundering van de rijweg werden aangebracht, plaatste de aannemer eind september de onderlagen asfalt tussen firma Aertssen en PITO.
Tot het einde van het jaar staat nog heel wat te gebeuren op Laageind:
In oktober en november werkt de aannemer aan de verdere inrichting van Laageind (voetpad, fietspad, parkeerplaatsen, groenvakken, opritten, …).
Medio november volgt de asfaltering tussen PITO en Picoloplein. Het kruispunt van het Picoloplein gaat daarna opnieuw open.
Eind november wordt de aansluiting van de Conservenweg op de N111 vernieuwd en is de Conservenweg gedurende 3 dagen volledig afgesloten van Laageind.

Rioleringswerken in Dorpsstraat en kruispunt Meidoornlaan weer open
Volgende week start aannemer Besix met rioleringswerken aan de noordzijde (oneven zijde) van de Dorpsstraat. Hij breekt de bestaande verharding op en legt gescheiden riolering aan. Als alles volgens planning verloopt, duren deze werken anderhalve maand.
Maandagavond 12 oktober gaat het kruispunt met de Meidoornlaan opnieuw open.
Hier werd een grote ondergrondse doorstroomput voor de nieuwe riolering gebouwd. Op het kruispunt Meidoornlaan x Dorpsstraat x Kleine Molenweg voorzien we tijdelijke verkeerslichten zodat verkeer veilig en vlot verloopt.

Tijdens de rioleringswerken in de Dorpsstraat blijft de verkeerssituatie zoals ze is:
Voetgangers wandelen op de stoep aan de overzijde van de Dorpsstraat (kant kerk).
Fietsers rijden in beide richtingen op de fietsstrook tussen de rijweg en de werfzone.
Autoverkeer verloopt over één rijstrook en kan enkel richting Putte rijden.

Begin december, na de rioleringsaanleg, leggen we in de Dorpsstraat (noordkant) een voorlopige asfaltverharding aan, zoals vandaag al het geval is op Laageind. Voetgangers, fietsers en autoverkeer krijgen hier na nieuwjaar een plaats. De rioleringswerken verhuizen vervolgens naar de zuidzijde van de Dorpsstraat.

Info: www.wegenenverkeer.be/stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *