Gesloten centrum voor illegalen komt er toch

De nieuwe federale regering plant twee gesloten asielcentra in ons land. In Waalse Jumet, bij Charleroi, komt er plaats voor 144 illegalen, in Zandvliet worden er dat tweehonderd. Wanneer de eerste mensen er terecht kunnen, is nog niet geweten.

Een opvallende aanpassing is er gebeurd. In Zandvliet , dat eerst 144 plekken zou krijgen, krijgt er nu 200. Jumet bij Charleroi zakt van 200 naar 144.

In 2017 zorgde de komst van een nieuw gesloten centrum voor criminele illegalen in Zandvliet voor grote commotie. Bewoners voelden zich gepakt in snelheid en vroegen meer duidelijkheid over het project. Volgens de plannen zou er tegen de zomer van 2020 een opvangcentrum voor 144 illegalen komen, dat ervoor moest zorgen dat illegale criminelen meer doelgericht kunnen opgepakt worden en gerepatrieerd.

Het bleef stil rond dit dossier tot 2019. Minister Maggie De Block (Open Vld) liet toen weten dat gevangeniscontainers uit Tilburg, die zouden worden gebruikt voor het centrum, niet voldeden. Het dossier viel opnieuw stil.

De beslissing van de nieuwe regering zorgt weer voor heel wat onrust in de polder.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *