Op Wereld Prematurendag lanceert AZ Klina geurdoekjes op afdeling neonatlogie

Het team achter de geurdoekjes

BRASSCHAAT – Op Wereld Prematurendag, 17 november, lanceert AZ Klina het gebruik van geurdoekjes bij onze allerjongste patiënten. Ouders van een pasgeboren kindje dat op neonatologie verblijft, kunnen zo’n doekje een tijd op hun huid dragen, om het daarna bij hun kindje te leggen. De bekende geur van de ouder geeft de baby een veilig gevoel en zorgt zo voor extra rust en vertrouwen.

Dankzij de steun van stichting De Kleine Strijders kan onze dienst neonatologie ouders een set geurdoekjes schenken. Op neonatologie liggen pasgeboren kleintjes die extra ondersteuning nodig hebben. “De geurdoekjes kunnen de baby’s geruststellen, maar ook de ouders”, vertelt Anaïs Debruyne, hoofdverpleegkundige pediatrie en neonatologie. “Als ouders hun kindje moeten achterlaten in het ziekenhuis, valt dat zwaar. Door de geurdoekjes zijn ze toch een beetje bij hun baby’tje.”

De doekjes kunnen ook handig zijn voor mama’s die borstvoeding geven of willen kolven. Door de geur van de baby te ruiken, komt de melkproductie soms makkelijker op gang.

Baby Noah met geurdoekje

De afdeling neonatologie is dankbaar voor de schenking van De Kleine Strijders. “Het doel van deze stichting is het verblijf van baby’s en kinderen in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. De geurdoekjes zijn een mooie aanvulling om dit doel te verwezenlijken”, verduidelijkt hoofdverpleegkundige Anaïs.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *