Op Tour door de Haven

Het Antwerpse Havenbedrijf levert veel inspanningen om de haven toegankelijker te maken voor bezoekers. Het MAS Havenpaviljoen zit in zijn tweede werkingsjaar en kon al meer dan 100.000 bezoekers een virtuele tour door de haven aanbieden. Zopas is gestart met een nieuw proefproject en linkt het Havenbedrijf de digitale ontdekking van de haven in het Havenpaviljoen aan een bustocht door de haven en dit tweemaal per week.
De Haven Bustour brengt de bezoeker doorheen de haven op Rechter- en Linkeroever. Vanaf het MAS Havenpaviljoen gaat het door het oudste havengedeelte dat de jongste jaren grondig van uitzicht is veranderd. Dit stuk haven werd flink gemoderniseerd met de fruitterminals als mooi voorbeeld. Een passage langs het Delwaidedok in Berendrecht geeft een kijk op de drukste containerterminal van Antwerpen. De haven loopt helemaal door tot aan de grens met Nederland  in Zandvliet en laat zien waarom Antwerpen de tweede grootste chemiecluster ter wereld is.
Na een bezoek aan het schilderachtige dorpje Lillo gaat de bus, net als de Liefkenshoekspoorverbinding, onder de Schelde door voor een rit door het havengebied op Linkeroever (de Waaslandhaven). Men krijgt de meest recente havenontwikkelingen te zien met onder meer het Deurganckdok. Bij de stop in het Sluisgebouw in Kallo kan de bezoeker kennismaken met de toekomstplannen voor de haven van Antwerpen.
Tijdens deze rondrit wordt tastbaar wat deze haven te bieden heeft aan logistiek, industrie en maritieme overslag, waarom de Antwerpse haven een belangrijke economische groeipool is voor Vlaanderen en hoe ze haar rol versterkt als toonaangevende wereldhaven. Dit alles onder begeleiding van een gids die tekst en uitleg geeft.

Praktisch:  Haven Bustour startpunt: MAS Havenpaviljoen, Hanzestedenplaats 19
Antwerpen. Van 13 juli t/m 29 september met uitzondering van 21 juli; Op vrijdag om 14 uur, op zaterdag om 10 uur. Duur: ongeveer 3 uur; Stops: Lillo en Sluisgebouw Kallo. De tour is gratis maar inschrijven verplicht via www.portofantwerp.com/nl/bustour.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder