Op eikenjacht tijdens Week van het Bos

Met de herfstspeurtocht van Arboretum Kalmthout heb je een ideale familie-uitstap in je agenda staan. Samen in de arboretumtuin op ontdekking gaan; blaadjes rapen, spelletjes spelen en heel wat weetjes leren, over enkele van de honderden eiken die er groeien bijvoorbeeld.   Copyright: Arboretum KalmthoutKALMTHOUT –
Wist je dat een derde van alle eiken ter wereld bedreigd zijn? En wist je dat er in Arboretum Kalmthout meer dan honderd verschillende eiken groeien? De herfstspeurtocht neemt kinderen mee op eikenjacht langs enkele heel bijzondere exemplaren. Onderweg spelen ze spelletjes en lossen ze raadsels op. Een ideale familieactiviteit tijdens de Week van het Bos (10-17 oktober) en de hele herfst lang, tot en met de herfstvakantie.

Speciale eiken kijken
In Arboretum Kalmthout vind je meer dan honderd verschillende eiken uit alle hoeken van de wereld. Er groeien soorten die recht uit de wilde natuur komen, maar ook eiken uit een kwekerij met een spectaculair blad, prachtige eikels of met een statige of bijzondere groeivorm.

Tollen, tellen, rapen en raden
Kinderen tussen vier en tien jaar dompelen zich spelenderwijs onder in de wereld van de eik. Door symbolen en vruchtjes te volgen die in bomen hangen, vinden ze hun weg door de tuin. Passen ze zelf ook in een napje? Vinden ze de eikels die de gaai en de eekhoorn verstopten? En kunnen ze in de ‘bladerbib’ het verschil tussen de blaadjes van vijf verschillende eiken aanwijzen?

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis de tuin in. Een speurkaart kost 2,5 euro.

Puzzelen, kleuren, knippen en plakken
In de herfst vallen de bladeren. Je hoeft ze dan gewoon maar op te rapen, erg gemakkelijk! De herfstspeurtocht van Arboretum Kalmthout is veel méér dan enkel speuren en spelen want je mag volop blaadjes rapen in het 13,5 hectare groendomein. En ook na afloop van de herfstspeurtocht blijft de herfstpret duren. Kinderen krijgen een uitknippuzzel over een eekhoorn en zijn eikel mee, en een knip- en kleurkaart om hun mooie bladerenverzameling op te kleven, thuis of bij een drankje in de cafetaria.

Elke dag tot en met 7 november 2021, 10 tot 17 uur – Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
T +32 (0)3 666 67 41- info@arboretumkalmthout.be

Toegangsprijzen tuin
volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5
jaarkaart- en museumpashouders en kinderen -12 jaar gratis

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *