Op 1 september komt de Benelux Tour naar Essen

Na vier jaar komt de Benelux Tour (opvolger van de Binckbank Tour) terug naar Essen. De renners starten op 1 september aan het Heuvelplein en maken tweemaal een lokale ronde door de gemeente.

De derde rit van de Benelux Tour start in Essen en eindigt na een rit van 168,3 km in onze Nederlandse buurgemeente Hoogerheide. De Benelux Tour, de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in België en Nederland, is al jaren een afspraak voor renners die sterk zijn in het ‘klassieke’ werk. Met onder meer Remco Evenepoel, Mathieu Van der Poel, Jasper Stuyven en Kasper Asgreen staat er alvast veel ‘schoon volk’ aan de start.

Ploegenvoorstelling
Na de ploegenvoorstelling op de parking van de Heuvelhal om 9.30 uur, volgt om 10.30 uur de fictieve start van de wedstrijd ter hoogte van het gemeentehuis van Essen. Alvorens het wielerpeloton via de Moerkantsebaan ons land verlaat en Nederland binnenrijdt, rijden de renners vanaf de officiële start op de Oude Baan (10.40 uur) nog twee lokale ronden door Essen en Kalmthout.

Parcours
Het parcours in België loopt als volgt:
Start: Kapelstraat (gemeentehuis) – Nieuwstraat – Stationsstraat – Spoorwegstraat – Veldweg – Heikantstraat – Oude Baan – Kalmthoutsesteenweg (N122) – Noordeind (N122) – Achterbroeksteenweg (N111) – Roosendaalsebaan (N117) – Zilverhoeksesteenweg – Essensesteenweg (N133) – (2e ronde is hetzelfde) – vervolgens rijdt het peloton via de Stationsstraat – Moerkantsebaan de grens over richting Huijbergen.

Zoals elk groot wielerevenement zal dit voor wat verkeershinder zorgen, dit doorheen Essen en ook in uw straat. Info hierover kan je terugvinden op https://www.essen.be/nieuwsdetail/3421/op-1-september-komt-de-benelux-tour-naar-essen

©gemeente Essen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *