Ook opera op tweede editie van Brasschaat klassiek

Brasschaat-klassiek
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus, telkens vanaf 20 uur, is het opnieuw “Brasschaat Klassiek”. Dit jaar een tweedaagse met opera als thema voor de tweede dag. De beste Belgische operastemmen zullen in het park van Brasschaat zingen op de tweede dag van het festival, want Brasschaat Klassiek was zo’n succes vorige zomer dat het nu twee dagen zal duren.
Ondanks een plensbui was de eerste editie van “Brasschaat Klassiek”, met meer dan 3.000 toeschouwers, meteen een schot in de roos. Dat heeft de organisatoren aangezet om er dit jaar een tweedaagse van te maken. Geleerd uit de ervaring van vorig jaar gebeuren er organisatorisch enkele kleine aanpassingen. Zo moet het kasteel, met meer lichtdecoratie, meer het decor vormen van het concert. Het transparant podium, met een nokhoogte van meer dan 10 meter, zal opgesteld worden pal voor het kasteel. Voor het podium komt een grasperk met zitplaatsen voor 3.000 toeschouwers. Achter dit perk wordt de gazon, met fontein, gereserveerd voor toeschouwers die hun eigen zitje meebrengen, voor wandelende toeschouwers, pinickers enz.
Twee avonden
Vrijdag 14 augustus is er het gekende Brasschaat Klassiek met populair-klassieke orkeststukken. Hiervoor stelde orkestleider Robert Groslot een programma samen van 2 x 45 minuten met topstukken van grote klassieke meesters. Nieuw is een tweede avond, zaterdag 15 augustus, met een programma rond de mooiste opera-aria’s gebracht door een selectie van de beste Belgische operastemmen. De sopranen Liesbeth Devos, Hanne Roos, Anne Cambier en de bas-bariton Werner Van Mechelen. Tevens wordt beroep gedaan op het koor Fine Fleur, net als het orkest en de dirigent, bekend van The Night of the Proms. Een gewoon toegangsticket voor een wandelervaring, gazonzitje of voor een plaats voor een meegebracht zitje, kost 10 euro. Een genummerde en gereserveerde stoel kost 17,50 euro. Wie jonger is dan 12 jaar mag gratis binnen. De ticketverkoop wordt online georganiseerd via Easyticket. De organisatie van “Brasschaat Klassiek” is een initiatief van de vzw Klassiek in ’t Groen met de steun van het Brasschaatse gemeentebestuur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *