Ook De Rekke nam deel aan de stoepkrijtactieDe leerlingen van de Gemeentelijke basisschool de Rekke te Hoevenen, hebben weer hun beste beentje, euh….krijtje voorgezet.
Voor de 2de maal nam onze school deel aan de Stoepkrijtactie van de Mobiele School. De Mobiele School is een organisatie die zich inzet voor straatkinderen over heel de wereld. Voor meer info: http://www.mobileschool.org/news.php
De kinderen van het 5de leerjaar schreven hun belevingen rond dit project op papier……
‘Een mobiele school is een bord dat je open kan doen (6 meter lang) en er zijn wieltjes onder, zo kunnen ze het bord over de stoep of straat rijden. Op het bord zijn allemaal spelletjes om te leren rekenen, schrijven,… Zo krijgen de straatkinderen een betere toekomst’.
‘Om ons voor te bereiden hebben we een spel gespeeld over straatkinderen zodat we ons konden inleven in hoe de echte straatkinderen het in het leven doen’.
‘De straatkinderen verdienen geld met bedelen, kunstjes doen, schoenen poetsen, bloemenkransen maken, autoramen wassen,….’.
‘We hebben ook bezoek gehad van Elke van de Mobiele School. Zij had een rijdend bord bij van 6 meter lang en dat mochten we zelf verkennen en uitproberen. We hebben heel veel geleerd over de Mobiele School en de straatkinderen’.
‘Nadien hebben we geld ingezameld voor de Mobiele School. Voor 1 Euro konden mensen hun naam laten krijten op onze speelplaats. Op donderdag 28 april hebben we de  ingezamelde namen op onze speelplaats geschreven. Dus nu staan er heel veel namen op onze speelplaats’.
‘Na het krijten hebben we samen het ‘Stoepkrijtlied’ gezongen. Als beloning voor onze inspanning kregen we worteltjes, bloemkool, komkommer met een dipsausje en een lekker grenadinedrankje’.
Met heel de school hebben we 681,5 euro ingezameld voor de Mobiele School !
Britt, Lusine, Ruben, Wietse, Robbe, Maxim, Ranie, Kiara, Alice, Lore, Stijn, Jonas, Femke, Amber VC, Nicolas DB, Lotte en Amber M., Nicolas, Julie, Romina,
Bedankt ‘sponsors’ en leerlingen ! Jullie hebben dat super gedaan !


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *