Ontvangst jubilarissen te Kapellen

21 huwelijksjuwelen
Een palmares dat kan tellen: 21 bruidskoppels die feestelijk werden ontvangen in het gemeentehuis Beukenhof te Kapellen.  Een waterachtig schuchtere voorjaarszon was efkes van de partij.
Als je platina (70)   briljant (65) en diamant (60) gezamenlijk kan vieren, kan het huwelijksgeluk niet op. Ook gouden echtparen (50 jaar getrouwd,) waren  op de afspraak. 21 koppels werden opgewacht door alweer een voltallig schepencollege. De prachtige trouwzaal was  amper groot genoeg.  Met het nog zeer  goed stellende platina paar, 70 jaar gehuwd (!)  hadden we een apart gesprek.

Platina paar

Frans Van Praet, bijna 92 jaar en Anna Ceulemans, in september wordt ze 89, zijn beiden  afkomstig uit Boom. Ze leerden mekaar kennen in het jeugdlokaal van de kajotters. Ze huwden in Antwerpen in volle oorlogstijd op 19.4.41. Frans en zijn Anna  kregen samen 12 kinderen en  verrassend, die zijn nog allen in leven. Een daarvan woont in het verre Australië en zond  een leuke brief die prompt door burgemeester Dirk Van Mechelen werd voorgelezen. Frans werkte als ambtenaar bij de BTW.  Er kwamen 28 kleinkinderen en liefst 25 achter-achterkleinkinderen. Het paar woonde zowat 50 jaar aan de Prinshoeveweg in Ekeren-donk. Sedert 199 wonen ze, ja hoor, nog steeds zelfstandig aan de Peedreef te Kapellen.
Ana: ‘ik deed… niks…! Allez, ik kocht wel die 12 kleinmannen die mijne Frans bij mij produceerde… Weet je….ik ben nog altijd maagd…! Ah ja geboren op 18 september, in de dierenriem is dat… maagd…En wilde geloven…. die witte wijn hier hé…. is lekkere zenne!’    Anna staat elke morgen eerst op…’ maar nadien moet onze pappie, mijn echtgenoot wel helpen afruimen hé!’
Echtgenoot Frans, afrondend : ‘na 70 jaar huwelijk zien we mekaar nog liever dan vroeger. Ik vind dat niet straf, ik vind dat geluk hebben…!’   Een stralend platina echtpaar.
Jozef Ghys en Clara Steynen, 65 jaar gehuwd, waren niet aanwezig.
4 diamanten koppels, 60 jaar gehuwd
Frans Arnouts en Carolina Mets, Jozef Van Put en Paula De Ryck, Julien Hapers en Simonne Herpeel en Jozef Peeters en Maria Van Honsté.  Allen huwden in het voorjaar van 1951.
Verder telden we eveneens 14 gouden koppels. het koningspaar zond de gebruikelijke gelukwensen, het gemeentebestuur overhandigde mooie bloemruikers. het glas werd geheven op de vriendschap en het leven.
Aan alle jubilerende bruidsparen, onze hartelijke gelukwensen.
erjee

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *