Ontdek het Karrenmuseum met één muisklik

ESSEN – Eén muisklik …. en enkele (verborgen) pareltjes uit het Karrenmuseum verschijnen op je computer. Je kan vanaf deze week onze collectie op de Vlaamse erfgoeddatabank ‘Erfgoed in Zicht’ ontdekken.

Het afgelopen jaar werd er achter de schermen hard gewerkt om de collectie, groot én klein, digitaal in kaart te brengen. Naast de vele werktuigen, landbouwalaam en heemkundige voorwerpen, werden alle voertuigen voor het witte doek gereden. Het werd als het ware een fotoshoot, waarbij ieder collectiestuk eerst werd gereinigd om vervolgens met een heldere overzichtsfoto op beeld vastgelegd te worden. We hebben alvast een selectie online geplaatst, die je hier (die ene muisklik) kan terugvinden! 

Naast het fotograferen van de collectie, zijn we de literatuur in gedoken om de juiste benamingen en termen te achterhalen. Bij de collectie voertuigen hebben we zelfs ieder afzonderlijk deel in een kar, wagen, rijtuig, kruiwagen, slede en fiets gedefinieerd. Het resultaat is een terminologielijst die als een hulpmiddel kan dienen voor een uniforme materiaal(technische) en fysieke beschrijving van de collectie rollend materiaal.

Wordt vervolgd….want ook deze lijst zal binnenkort online verschijnen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder