Ontdek de chemie in de Polder

Een bezoek start mogelijk best aan de kop van de Scheldelaan in Zandvliet
Een bezoek start mogelijk best aan de kop van de Scheldelaan in Zandvliet

Op zondag 10 mei is de chemische industrie open in de Antwerpse Polder. De reuzen geven de toon aan. Start in Zandvliet aan de Scheldelaan bij BASF. Ontdek tussen 10 en 17 u. de installaties. Kinderen hebben er een kapsalon, maken shampoo of superslijm en in de talententent zoek je een job.
Monsanto heeft een begeleide toer, een infobeurs en versnaperingen, tussen 13 en 17 u. (inschrijven via opendeur.antwerpen@monsanto.com).
Het Havencentrum doet van 10 tot 15 u. mee met de interactieve tentoonstelling en de maritieme tuin, samen met buur Oiltanking Stolthaven, waar je van 10 tot 14 u. een tanker ziet lossen. Bij de Tijsmanstunnel ligt Evonik (grondstoffen voor autobanden, dierenvoeding en bijzondere siliconen). Kinderen zijn welkom. Ze komen al onmiddellijk in de sfeer als ze door de sprookjespoort naar binnen gaan
Bij Bayer aan de Scheldelaan in Lillo zie je van 10 tot 17 u. de magie van de chemie in kunststoffen. Kinderen hebben een kids-zone. Wat verder heet Eurochem je welkom in de wereld van de minerale meststoffen.
Door de Tijsmanstunnel rij je naar Indaver, de afvalstoffenverwerker met interactief parcours, een skywatch tot 65 m hoogte en kinderanimatie. Laatste rondleiding om 16 u.
Voor verdere info: zie de afzonderlijke mededelingen van de bedrijven en ook ons speciaal chemienummer. Bezoekook de website www.ilovechemistry.be om alle deelnemende bedrijven te ontdekken en je bezoek te plannen. (sdl)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *