Ons ‘Polderke’ kreeg de Gulden Garve

Onze ganse ploeg enthousiaste medewerkers van vroeger en nu en het gemeentebestuur

STABROEK – Op donderdag 27 oktober werd opnieuw een Gulden Garve uitgereikt in Stabroek. De Gulden Garve is een onderscheiding voor wie de gemeente op een bijzondere manier uitstraling geeft. Voor het eerst gaat de ’trofee’ niet naar een persoon maar naar ‘De Polder’, beter gekend als het ‘Polderke’.

Helena Van Looveren, nu de verantwoordelijke uitgeefster en tevens nichtje van stichter Stan Hendrickx, mocht de Gulden Garve in ontvangst nemen van burgemeester Rik Frans.

‘De Polder’ het geesteskind van Stan Hendrickx viert dit jaar zijn 70ste verjaardag en dit wordt extra in de kijker gezet met de uitgave van een naslagwerk ’70 jaar De Polder’.

Jubileumboek
Om de zeventigste verjaardag van ’t Polderke niet zomaar te laten passeren, werkte de redactie aan een overzichtsboek met als titel ’70 jaar De Polder’.

Het boek brengt het verhaal van een weekblad dat zijn liefde verklaarde aan de poldergemeenschap en dit ondertussen al zeventig jaar lang. “Omdat wij over een uitgebreid archief beschikken groeide langzaam de idee om hier iets mee te doen. Vele duizenden bladzijden hebben we doorbladerd en we maakten een keuze uit de artikels. Eenvoudig was dit niet om 70 jaar de Polder te bundelen in een boek van ongeveer 130 à 140 bladzijdes” , zegt Helena.

Het boek met hardcover kost 37 euro. Voorinschrijven kan via info@publipolder.be met naam, adres en aantal gewenste exemplaren. Het boek kan begin december worden afgehaald in Laageind 30. Exacte datum vind je op www.polderke.com of in ons magazine.

V.l.n.r. Paul Hendrickx en broer Peter Hendrickx (Stakke Wanne), Helena Van Looveren, Ludo Hendrickx, drie neven en nichtje van stichter Stan Hendrickx. Rechts gewezen hoofdredacteur Staf De Lie en vaste waarde in ons team Marleen Cornelissens

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 reacties

  1. Zure oprisping van Rumo ! Waar het om gaat : het 70-jarig bestaan van het magazine, wellicht een van de weinige magazines in het land dat zo’n verjaardag kan en mag vieren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *