Onrust over werken in Lillo voorbarig

De berichten rond de komende grote werken in de omgeving van Lillo en op en langs de Scheldelaan hebben voor verwarring gezorgd. Een aantal mensen dacht dat het dorp al in de lopende week zou afgesloten worden. In restaurant ’t Pleintje kregen de uitbaters de ene telefoon na de andere om informatie te vragen.  Dat er acht maanden fileleed zou zijn deed veel mensen besluiten niet meer naar Lillo te komen. Dat is wel een verkeerde conclusie want de kabel- en wegenwerken, vertrekken aan het sluizencomplex Berendrecht-Zandvliet. En volgens Magalie van ’t Pleintje zouden zij pas rond augustus Lillo bereiken. Dus tot zolang zou het dorp redelijk goed bereikbaar blijven.
Overigens vernamen wij van districtsburgemeester Carl Geeraerts dat er woensdagavond 8 februari al vergaderd wordt met Elia en andere verantwoordelijken om de planning te bespreken. Geeraerts wil met alle kracht de belangen van de inwoners en van de werknemers van de bedrijven verdedigen. Hij wees er trouwens op dat de Scheldelaan niet onder de bevoegdheid valt van het district maar van het Vlaams Gewest.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder