Onrust bij raffinaderij BRC

De onrust bij de 230 werknemers van de Antwerpse raffinaderij BRC in Berendrecht steeg donderdag zienderogen. Zij ging naar een alarmpeil toen uit een mededeling van het Zwitserse moederbedrijf Petroplus bleek dat er wel geld is gevonden voor de redding van de Engelse en de Duitse vestigingen, maar (voorlopig) niet voor Antwerpen.

De productie bij de raffinaderij in Berendrecht ligt zoals gepland, sinds maandag stil. De voorraad ruwe olie is op. Het personeel is nog wel aanwezig maar dan om de instandhouding van de installaties te verzekeren. Van de producten die de jongste weken werden voortgebracht, ging de afgelopen dagen niets meer naar buiten. In een gezamenlijke mededeling zeggen de vakbonden dat zij ‘de stock achter de hand houden om ingeval van het ergste scenario (het faillissement, red) te verzekeren dat er voldoende geld in het bedrijf zal zijn om het sociaal passief te dekken.’

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder