7de Provinciale Indoortitels bij atletiekclub Kapellen

In de Topsporthal aan de Blaarmeersen in Gent werden reeds de eerste indooratletiektitels uitgereikt en dit op het jaarlijkse “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën”. En uiteraard vielen daar weer atleten van KAPE – de Kapelse atletiekclub – in de prijzen. In totaal werden 7 provinciale titels, 3 zilveren en 4 bronzen medailles mee naar huis gebracht.

Bij de cadetten-meisjes sleepte Emma Van Laer – als eerstejaarscadet – met een tijd van 8”35 meteen de provinciale titel op de 60 m in de wacht. Op de 200 m werd ze ook nog reekswinnaar in een tijd van 28”06, Eveline Aerts klokte daar af na 31”57. Nog een eerstejaarscadet – maar dan bij de cadetten-jongens – zorgde ook voor provinciaal goud. Jochem Vermeulen won zijn reeks van de 800 m in 2’19”16 en mocht op het hoogste schavotje in zijn eerste kampioenschap bij de “groten”. In de springnummers werden nog wat andere medaillekleurtjes binnengehaald. Jeroen Gommers wipte met 11 m 01 naar zilver bij het hinkstapspringen en haalde brons bij het verspringen met 5 m 29. Rémy Eykens volgde zijn clubgenoot bij het hinkstapspringen met 10 m 90, goed voor de bronzen medaille. In de loopnummers klokte Jordi Richter in de 200 m af na 28”10 en op de 400 m na 63”14. Op de baanronde van de Topsporthal zette Jordi Van den Eynden 28”17 neer, maar beter nog was zijn resultaat op de 60 m horden. Na 10”24 mocht hij de bronzen medaille omhangen. Glenn Van Thillo – de enige KAPE-atleet in deze categorie bij de werpnummers – stuurde zijn kogel naar 8 m 43.

Geen verrassing dat Renée Eykens met de titel op de 800 m aan de haal ging. Met een tijd van 2’12”48 werd ze ook dit jaar provinciaal kampioen bij de scholieren-meisjes. Merel Folens haalde bij het verspringen een 7de plaats met 4 m 70 en klokte 64”13 op de 400 m. Brent Van Steenbrugge haalde met 10 m 35 bij het hinkstapspringen de 2de plaats binnen bij de scholieren-jongens. In dezelfde categorie kwam Jordy Van Boven in zijn reeks van de 400 m door het elektronisch oog na 58”07.

Laura Bonte zorgde voor een dubbelslag bij de seniors-dames. Op de 60 m horden werd ze provinciaal kampioen met een tijd van 9”49. De bronzen medaille haalde ze binnen met 26”61 op de 200 m. Reeksgenote Veerle Dierckx wierp 8 m 53 met de kogel. Bij de seniors-heren kaapte Tim Vanhaeren de zilveren medaille weg op de 400 m na 50”02. Bert Schrauwen werd er 6de bij het kogelstoten met een worp van 11 m 31.

De masters-heren zorgden nog voor een flinke slok op de borrel. Peter Van den Eynden had aan één worp van 14 m 20 genoeg om de provinciale titel bij het kogelstoten M40 mee naar huis te brengen. Bart Van Laer en Walter Van Boven kwamen in verschillende leeftijdscategorieën aan de start van de 60 m én de 200 m. Bart Van Laer plaatste zich met 8”16 voor de finale van deze 60 m. Daar werd hij met 8”10 8ste in de eindstand. Op de 200 m werd hij reekswinnaar na 26”88. Walter Van Boven mocht twee maal een provinciaal schildje in ontvangst nemen. Met winst na 8”61 op de 60 m én 29”29 op de 200 m kroonde hij zich als dubbel provinciaal kampioen bij de M55.

Om kort samen te vatten : 7 x goud, 3 x zilver, 4 x brons … geen slecht begin van het nieuwe jaar !