Online infomoment werken Emelinusstraat en Pooterstraat

BERENDRECHT – Stad Antwerpen en district Berendrecht-Zandvliet-Lillo plannen een heraanleg van de Emelinusstraat en de Pooterstraat in het kader van het project ‘Antwerpen breekt uit’. Tijdens een infosessie op donderdag 27 mei worden de plannen toegelicht.

De stad Antwerpen en district Berendrecht-Zandvliet-Lillo willen hun straten klaar maken voor de toekomst door meer ruimte te creëren voor water en groen via het onthardingsproject ‘Antwerpen Breekt Uit’. De Emelinusstraat en de Pooterstraat komen in september aan bod. Voor de start van de heraanleg van deze straten worden er in juni nog nutswerken uitgevoerd.

In de eerstvolgende 2 jaar volgen dan:
-de Varendonckstraat; de Van der Sterrestraat; de Waltmanstraat; de Abtenstraat; de Gillis Damaesstraat (gedeelte ten zuiden van de Van Couwervenstraat).
In 2023 en 2024 volgen de andere straten ten oosten van de bib Viswater in deze wijk.

Wat is ontharden?
Ontharden betekent een onnodig verhard oppervlak, zoals een deel van een plein of een verharde weg, vervangen door een groen oppervlak dat water doorlaat. Grijze stenen maken plaats voor groene vakken met een boom, struiken of bloemen. Door ontharding kan er meer regenwater infiltreren in de bodem. Hierdoor wordt de riolering minder belast en daalt de kans op wateroverlast. Bovendien worden de grondwaterreserves zo opnieuw aangevuld.

Kijk de plannen in en stel je vragen
Benieuwd naar de plannen? Tijdens een online infomoment op donderdag 27 mei om 19.30 uur worden de plannen van de Emelinusstraat en de Pooterstraat toegelicht. Je krijgt er meer informatie over de nutswerken en de heraanleg van de straten. Tijdens de sessie kan je ook vragen stellen. Je kan deelnemen aan het infomoment via de knop hieronder. Het infomoment start om 19.30 uur. Je kan 10 minuten vooraf de link openen. Je wordt dan toegelaten tot de sessie. Deelnemen

®district Berendrecht

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder