Grote Molenweg open vanaf vrijdag 21 mei

STABROEK – Sinds eind vorige maand situeren de werken in Stabroek zich enkel nog in de Dorpsstraat. De nieuwe infrastructuur aan de zuidzijde van de Dorpsstraat (rijweg, stoepen, fietspaden, parkeer- en groenvakken) is ondertussen zo goed als klaar. De aannemer zet zijn werk voort aan de noordkant van de Dorpsstraat.
 
Grote Molenweg open vanaf vrijdag 21 mei
Afgelopen maandag 17 mei verhuisde het verkeer alvast naar de nieuwe infrastructuur aan de zuidzijde. Eind deze week is ook het kruispunt met de Grote Molenweg afgewerkt. 
Fietsers maken gebruik van het afgewerkte fietspad aan de zuidkant (in beide richtingen), voetgangers wandelen op de nieuwe stoep.
Gemotoriseerd verkeer rijdt over de volledige lengte van de werfzone op de nieuwe rijweg (nog steeds enkel richting Putte). Nu vrijdag 21 mei gaat ook het kruispunt met de Grote Molenweg weer open.

Wanneer de Grote Molenweg weer open is, zijn alle zijstraten opnieuw bereikbaar vanaf de Dorpsstraat. Ook De Meidoornlaan is sinds begin deze maand weer toegankelijk. Let op: nog tot het einde van de werken kan je enkel richting Putte doorheen de Dorpsstraat rijden. Je kan een zijstraat dus enkel bereiken komend vanaf de A12/haven.
 Bussen van De Lijn rijden vanaf vrijdag 21 mei vanuit Zandvliet richting Hoevenen via de Grote Molenweg. Vanuit Hoevenen richting Zandvliet volgen zij het traject Kleine Molenweg – Meidoornlaan – Abtsdreef.

Einde van het project in zicht
De aannemer werkt verder aan de noordkant van de Dorpsstraat. Hij breekt hier eerst de tijdelijke asfaltstrook op en legt de stoep, het fietspad, de parkeer- en groenvakken aan. Als alles volgens planning verloopt, zijn de kassei- en klinkerwerken tegen eind augustus klaar en nemen we de nieuwe infrastructuur helemaal in gebruik. 
In de loop van de zomer voorzien we nog een weekend om de toplaag asfalt met markering in de Dorpsstraat aan te brengen. Zoals ook eind april het geval was bij de asfalteringswerken op Laageind, zal de Dorpsstraat dan van vrijdag- tot zondagavond volledig onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer. Via een van onze volgende nieuwsbrief verneem je wanneer dit zal gebeuren.

Info: www.wegenenverkeer.be/stabroek 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.