Oneline date met jeugdhuis het Polderkot

Lynn Versweyveld en Marjolein Vermeylen van de jeugdraad


BERENDRECHT/ZANDVLIET – De horeca en evenementenhallen kunnen nog niet opengaan, toch heeft de polder binnenkort een nieuwe plaats om samen te komen: Jeugdhuis Polderkot. Het nieuwe jeugdhuis, gelegen naast Zandvliet Sport, zou eind maart klaar moeten zijn. Het jeugdhuis is nog niet helemaal klaar, toch staan er al drie vrouwen vol nieuwsgierigheid te staren naar hun Polderkot. Districtsschepen Pascale De Langhe en Marjolein Vermeylen & Lynn Versweyveld van de jeugdraad zijn helemaal klaar om het jeugdhuis eind maart te openen.

Districtsschepen Pascale De Langhe en Lynn Versweyveld en Marjolein Vermeylen van de jeugdraad

“Eindelijk!”, begint Lynn dan ook. “We hebben lang gevraagd naar een nieuw jeugdhuis en nu is het er eindelijk.”Het nieuwe jeugdhuis staat mooi in het zicht, naast Zandvliet Sport en over de evenementenhal. “Toch was het niet evident”, zegt Pascale De Langhe. “Eerst was het lang zoeken naar een locatie tot het seniorenlokaal werd afgebroken. Nadien zat de aannemer in slechte papieren en werd het project stopgezet.” Maar na regen, komt zonneschijn. Dat weet ook de districtsschepen: “De nieuwe aannemer heeft goed woord gehouden en nu zal het vroeger klaar zijn dan verwacht.”Het jeugdhuis staat er en ook de naam is er: Polderkot. Gekozen door ca. 150 jongeren uit het district. “Zoveel stemmen hadden we nooit verwacht.”, zegt Lynn trots. De naam komt op de gevel naast de postcode 2040 te staan (zie foto). “We hebben heel wat kunstenaars in ons dorp, dus misschien vinden we wel een mooie manier om ‘Polderkot’ op het gebouw te plaatsen.”, zegt districtsschepen Pascale. Met een naam en een gebouw zal eind maart een eerste virtuele opening plaatsvinden.

Online date


“Alle jeugd uit het district krijgt een flyer met een uitnodiging voor een eerste, online, jeugdhuis date op 31 maart. We starten om 19.30 uur. We willen dan polsen naar welke activiteiten de jeugd wilt in het Polderkot.”, vertelt Lynn. Marjolein vult aan: “Het is ook de bedoeling om extra jeugd warm te maken om te komen helpen of om in de werkgroep te stappen.”Al zal een echte fuif nog niet voor direct zijn. We hebben nog niets concreet gepland, want als het dan niet mag, is dat alleen maar teleurstellend”. Toch kijken ze stiekem al uit om de dansbenen boven te halen in hun jeugdhuis. “Nu is het nog dromen. Maar we hopen toch in de zomer een mooie opening te organiseren.”, aldus Lynn.

Districtsschepen Pascale heeft er vertrouwen in: “De opstart en de inrichting zal gebeuren door de werkgroep van het jeugdhuis en het vrijetijdscentrum De Schelde. Voor die inrichting hebben we met het district een budget opzijgezet. Nadien ligt alle verantwoordelijkheid bij de werkgroep. Het is voor en door de jeugd. Al kunnen ze wel op onze steun rekenen.” En die verantwoordelijkheid zien Lynn en Marjolein helemaal zitten.
Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder