Onderwijsraad Stabroek bestaat 10 jaar!

de onderwijsraad van Stabroek ©gemeente Stabroek

STABROEK/HOEVENEN – Afgelopen vrijdag was het gezelligheid troef in de inkomhal van het gemeentehuis: ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de onderwijsraad Stabroek werd er een receptie georganiseerd waarbij alle directeurs maar ook voormalig directeurs en (voormalig) medewerkers van de onderwijsinstellingen in Stabroek tijdens deze periode werden uitgenodigd.

De onderwijsraad komt regelmatig samen en is samengesteld uit een voorzitter, een secretaris, de schepen van onderwijs en de directies van alle Stabroekse scholen, maar ook De Putse Knipoog uit Kapellen, die nauw verweven is met de gemeente en de andere scholen.

Het doel van de onderwijsraad is een overlegplatform te bieden waarbij de scholen van elkaar kunnen leren en samenwerken en waarbij de gemeente de regierol op zich neemt.

Bij een drankje en een feestelijk hapje stak burgemeester Rik Frans van wal met zijn waardering uit te spreken tegenover alle directieleden en verwees hierbij naar zijn eigen ervaring als directeur. Ook onderstreepte hij o.a. het belang van een goede samenwerking tussen de reguliere onderwijsinstanties en het deeltijds kunstonderwijs, namelijk Academie Muziek & Woord en Academie Noord gevestigd in Hoevenen en Stabroek.

Dirk Van Putten, voorzitter van de onderwijsraad

Dirk Van Putten, voorzitter sinds het prille begin van de onderwijsraad, benadrukte de nood aan samenwerking en samenhorigheid tussen de scholen onderling, waarden die worden gedragen binnen de onderwijsraad. Dit heeft geresulteerd in enkele mooie verwezenlijkingen zoals de scholenbeurs, de jaarlijkse preventieavonden, subsidies die door scholen kunnen worden aangevraagd voor vertaal- en tolkopdrachten en niet te vergeten de gezamenlijke vredesactie in juni 2022 als kers op de taart.

Vanwege het gemeentebestuur en de voorzitter een oprechte dankjewel voor de inzet van alle directies en leerkrachten dag in dag uit!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *