Onderhandelingen in Polderdistrict moeilijk

In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo wint N-VA (38,58 procent, goed voor zes zetels). Team 2040 volgt op een tweede plaats met 32,02 procent en krijgt vijf zetels. Vlaams Belang verliest en strandt op 17,66 procent. De partij haalt drie zetels. Ten slotte is er de lijst Burger Belangen die één zetel wint.
N-VA-lijsttrekker Rudi Sempels, maakte op het Antwerpse stadhuis de triomfantelijke intrede van topman Bart De Wever mee. Hij zei dat hij 633 voorkeurstemmen haalde. Of hij burgemeester van het Polderdistrict wordt hangt af ‘van de onderhandelingen die vanaf deze week worden gevoerd’, meent hij.
Er zijn niet veel coalities mogelijk. Ofwel wordt het een samengaan met Team 2040 (het kartel SP.A, Open VLD en CD&V), ofwel een combinatie met het VB, maar die wordt door de top van N-VA afgewezen. Een samengaan van Team 2040 met BBL brengt de stand op 6-6 met Vlaams Belang op de wip. ‘Het wordt een bijzonder moeilijke coalitievorming’, zei districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen die met zijn partners van CD&V en Open VLD bijeen was in de cafetaria van de Evenementenhal in Zandvliet. Zij zegden de voorstellen af te zullen wachten.
De top van Team 2040 zondagavond bijeen in de cafetaria van de Evenementenhal: voorstellen afwachten.
DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *