Olieverf in Kapellen

In de reeks “Kunstenaar van de maand”, een initiatief van Kunstplatform Kappa, is vanaf 1 maart de Ekerse Caroline Knockaert te gast in het Gemeentelijk Administratief Centrum te Kapellen.
Reeds op haar 10 jaar ging Caroline samen met haar moeder en kunstenares Agnes Greven naar de tekenklas in Kapellen, later naar aquarel-lessen in Kalmthout. “Dit bleef me boeien en later heb ik me ingeschreven in de avondschool St.Lucas te Kapellen waar ik aquarel en modeltekenen volgde, bij lesgever Erik Nagels,” aldus Caroline Knockaert, “En nadien ben ik in de avondschool (St.Michiels, het huidig Academie Noord te Brasschaat) bij lesgevers Annemie van Bael en David Ausloos schilderen gaan volgen.”
In Brasschaat begon Caroline Knockaert zich toe te leggen op het werken met olieverf, en vond dat deze techniek haar vlotter in de hand lag dan aquarel.
“Ik heb geen speciale techniek maar werk vrij snel, zet op met een eerste onderlaag waarna ik later overschilder, vooral in warme kleuren, ik begin meestal met een voor mij inspirerende foto, die ik dan bewerk tot een geslaagde compositie, ‘t is alsof ik de toeschouwer wil betrekken bij mijn stoelen: kijk, kom erbij zitten…”, aldus Caroline, die haar inspiratie vaak vond in eigen huis, het interieur, de meubelen en die onderdelen een nieuw leven geven in de schilderijen.
Kunstenaar van de maand (maart – april 2010) Caroline Knockaert, Gemeentelijk Administratief Centrum Kapellen (inkomhal), Antwerpsesteenweg 130 – Kapellen (Ma-Do 09.00 – 16.00 u Vr 09.00 – 12.00 u). Organisatie: Kunstplatform Kappa

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *