OCMW Kalmthout ondersteunt 80 scholieren bij de aankoop van een laptop

KALMTHOUT – Sinds de uitbraak van de coronacrisis in maart is een computer niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen gebruiken digitale middelen om te werken, te leren en te leven.

Bij de heropstart van het schooljaar in september dreigden leerlingen zonder computer echter een achterstand te ontwikkelen ten opzichte van hun klasgenoten. Daarom besliste het OCMW kwetsbare gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een laptop. Die aankopen gebeurden met een deel van de coronasubsidie die het OCMW van de federale overheid ontving. Intussen werden 69 leerlingen geholpen. Wie nog niet helemaal mee is in het digitale verhaal, kan rekenen op de ondersteuning en uitleg via Beego, een organisatie die studenten inzet als eerste hulp bij computerproblemen.

Een gezin met kinderen in het lager of secundair onderwijs dat zelf een aanvraag wil indienen voor een laptop, kan contact opnemen met het OCMW. Tijdens een sociaal onderzoek wordt onderzocht of je in aanmerking komt voor deze actie.

info.ocmw@kalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *