NYE stunt met spectaculair vuurwerk


Sinds de eerste editie verwent de organisatie van NYE – Rechoque vzw – het publiek om middernacht met een knallend vuurwerk. Door een gewijzigde wetgeving en een samenloop van omstandigheden leek het er even op dat een nieuwjaarsvuurwerk tijdens de derde editie lastig zou worden. Rechoque besloot het echter over een andere boeg te gooien en uit te pakken met een nog spectaculairder professioneel vuurwerk.
De organisatie Rechoque vzw organiseert sinds drie jaar het grootste nieuwjaarsevenement in het noorden van de provincie Antwerpen. De organisatie probeert jaar op jaar de bezoekers te verbazen met talloze kleine en grote extra’s. Het vuurwerk om middernacht is er daar één van. De afgelopen jaren werd het publiek dan ook verwend tijdens de jaarwisseling.

Gewijzigde wetgeving
Vanaf 1 januari 2013, precies om middernacht dus, wijzigt de wetgeving omtrent het afsteken van vuurwerk voor publiek fors. Organisator  Nathan Jacobs vertelt: “Plots werden we geconfronteerd met een nog strengere vergunningplicht, een vereist diploma dat niet in België kan worden behaald en enkele andere externe omstandigheden. Het werd dus bijna onmogelijk nog een vuurwerk te organiseren. Concreet stonden we eigenlijk voor twee mogelijkheden; geen vuurwerk, of een enorme investering doen.”.

Spektakel gegarandeerd
Organisator Stefaan Uytdewilligen vult aan: “We zijn onze intuïtie en het doel van onze  vereniging gevolgd: het aanbeiden van topkwaliteit tegen een acceptabele prijs. We namen daarom contact op met één van de grootste en beste vuurwerkprofessionals in België, T&T Fireworks uit  Lummen. Zij werden onlangs nog tweede op het Belgisch kampioenschap vuurwerk in Oostende. Met hun ervaring en referenties voorzien we
onze bezoekers om middernacht gegarandeerd van een knallende start van het nieuwe jaar!”.

Praktische informatie
Waar? Heuvelhal, Kapelstraat 7, 2910 Essen
Wanneer? Maandag 31 december 2012, deuren: 22.00u, vuurwerk: 00.00u
Prijs? Voorverkoop: 10 euro (acht voorverkooppunten en online, zie website)
Kassa: 12 euro
Meer info? http://nye.rechoque.com/ en info@rechoque.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *