Novelarte expo in voormalig Havenhuis Antwerpen


Novelarte is een recent gelanceerd online platform dat kunstenaars wil ondersteunen door hun werken te tonen aan een breed, internationaal publiek. Zo kunnen kunstliefhebbers kennismaken met een reeks artistieke pareltjes die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt.
Novelarte concentreert zich in de opstartfase van het initiatief op de schilderkunst. Twintig kunstenaars zijn momenteel aangesloten bij het Novelarte platform – allemaal hebben ze diploma’s in de schilderkunst van één of meerdere kunstacademies. Novelarte heeft geen vaste galerijruimte en wil werken via wisselende tijdelijke tentoonstellingen. Het voormalige Havenhuis is de eerste locatie waar de werken ‘in het echt’ bewonderd kunnen worden.
Het voormalige Havenhuis werd door leegstandsbeheerder FMT omgetoverd tot een creatieve hotspot. Vijf verdiepingen vullen ze met creatieve start-ups en geven hen zo een welkom duwtje in de rug. Het oude Havenhuis zeilt nu onder de vlag ‘Port of Creative Antwerp’ – met een knipoog naar de Port of Antwerp, zijn vorige bestemming. Op dit ogenblik huist hier een brede waaier aan ondernemers: modeontwerpers, architectenbureaus, een naaiatelier, een pr-bedrijf, een IT-bedrijf, een platform voor freelancers, een platenlabel, een vintage meubelzaak, .. ‘
Zoals gepland door FMT heeft ook de benedenverdieping een creatieve invulling gekregen. De bibliotheekruimte met een oppervlakte van 320m2 werd leeg gehaald. Wat rest is een prachtige open galerij met hoge, witte plafonds, een mooie lichtinval langs de omringende hoge ramen, en een prachtig zicht op het MAS. In september stelt Novelarte voor de derde maal tentoon op deze locatie, met een expo van hedendaagse schilderijen van Bert Prins, Caroline Van der Wegen, Christ’l Lamot, Diane Van den Enden, Frederik Rietdijk, Ingrid Joris, Jos Van Beek, Kristel Jacobs, Lia De Bleser, Lieve Lauwers, Mia Van Hoofstat, Ria Van Hooydonk, Sanja Zovko en Yvonne Vleugels. 
 
De Novelarte expo loopt van 7 tem 17 september en is te bezoeken donderdag, zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur op vrijdag van 12 tot 20 uur.
Verdere info zijn te vinden op www.novelarte.be en https://www.facebook.com/novelarte.be/ –  Contact: Els Veldeman Novelarte GCV Schriek 298 2180 Ekeren +32.478.365682 Els_Veldeman@hotmail.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *