Nostalgie met de 3 Wijzen in Stabroek

3wijzen
[Not a valid template]
Op zaterdag 22 oktober kwamen de 3 Wijzen naar Stabroek.  De nostalgische quiz van vroeger herleefde helemaal op het podium.  Op de videobeelden van vroeger zag je wel dat de 3 Wijzen (die eigenlijk met 4 zijn) ondertussen 25 jaar ouder zijn, op het podium echter viel daar niets van te merken.  Kurt van Eeghem kon z’n team nog goed in de hand houden, alhoewel Gerty het nog regelmatig moest bekopen onder de grappen van Walter en Jacques.  De lachbuien kwamen kort op elkaar.
In het eerste deel vertelden ze anekdotes over vroeger, over hoe alles ontstond en hoe het hun leven (lees: bekendheid) veranderde.  Na de pauze konden Kim en Marijke – 2 kandidaten, willekeurig gekozen uit de zaal – mee het podium op om de panelquiz mee te maken.
Tijdens het laatste gedeelte, de waar/niet waar ronde , vertelde Gerty dat ze midden jaren 80 voor een reportage voor Boeketje Vlaanderen het gansrijden een keertje mee gereden heeft.  Het geheim hierin was dat ze dit uitgereden heeft met een gescheurde broek, gezien het boerenpaard waarop ze zat wat meer inzet vergde van haar kiel dan die aan kon.  Walter vertelde dat hij ooit een ontmoeting met Sandra Bullock misliep omdat hij de afspraak vergeten was, en Jacques haalde nogal sappige herinneringen uit z’n legerperiode boven …. alle verhalen bleken waar.
Voor sommigen werd het één brok nostalgie, voor anderen totaal iets nieuw.  Bij een test die Jacques Vermeire hield in het begin bleek de “aanwezige leeftijd” te variëren tussen 15 en 86 jaar. Laat het ons dus een geslaagd cultureel lachavondje voor alle leeftijden noemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder