Nog 2 gansrijdersmaatschappijen strijden voor de koningskroon

gans hoevenen/lillo
Op zondag 15 maart strijden nog 2 gansrijdersmaatschappijen voor de koningskroon.  In Hoevenen rijden de Koninklijke Ganzenrijders uit en in Lillo trekt De Ware Gans ten strijde.
Hoevenen
De ruiters komen samen om 8.45 uur aan de hoeve Pauwels, Pauwelsdreef 13 en vertrekken om 9 uur richting ’t Uveltje waar ze samen met het voetvolk de stoet vormen om naar de twee aangesloten cafés in Kapellen te rijden: café De Volksvriend en café “Amai”, de paarden staan dan op het marktplein van Kapellen. Omstreeks 11 uur zijn ze terug op weg naar Hoevenen, via de Hoevensebaan en de Molenstraat. Op de Markt bezoeken ze café “De Kadee”, de paarden staan dan op het Frans Oomsplein. Rond 11 uur vertrekken ze naar de hoeve Pauwels, Kerkstraat 123, voor het uithalen van de koning 2014 “Stef Nys”. Na ongeveer een uur, de tijd om een stevige broodmaaltijd en soep te nuttigen, is het tijd om de laatste twee cafés te bezoeken nl. “ Den Buynderdijck” in de Dijkstraat en “In den ouden Bareel” aan de Ettenhoven. De paarden wachten intussen geduldig op het erf De Jongh. Vanaf 14.40 uur gaat het in stoet naar het Frans Oomsplein met voorop Klaroen en Vlag, Muziek, Koning en ruiters, Koets met verpleegsters en Doktoor. Om 15 uur begint het gansrijden en eindigt omstreeks 18 uur.
Het koningsbal vindt plaats in de zaal van het jeugdontmoetingscentrum (JOS), Kerkstraat 89, van zodra de nieuwe koning gekend is. Eerst nog ene drinken in ’t Uveltje, dan met fanfare stoetsgewijs naar het JOS.
Het gansrijden in Hoevenen gaat door op het Frans Oomsplein dat voor de gelegenheid vanaf 13u00 tot +/- 20u00 verkeersvrij wordt gemaakt tussen Markt en Kerkstraat en andere andere kant tot aan het kruispunt met Witvenstraat. Omdat de gewestweg N114 – delen Markt en Kerkstraat – geruime tijd volledig wordt afgesloten voor het verkeer, geldt er +/- vanaf 8u30 een omleiding. Het doorgaand verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via de Witvenstraat en richting Stabroek via Molenstraat.
Er gelden volgende maatregelen:
1) Parkeerverbod in volgende straten:
Frans Oomsplein, volledig binnenplein
Markt tussen Kerkstraat en Antwerpsesteenweg
Witvenstraat
Pauwelsdreef tussen Kerkstraat en Witvenstraat
2) Eenrichtingsverkeer in volgende straat:
Witvenstraat tussen Hoge Weg en Hooghuisstraat, toegelaten rijrichting is van Hoge Weg naar Hooghuisstraat.
Lillo
De Ware Gans Lillo heeft op zondag 15 maart (Halfvasten) haar koningsrijden in Lillo. De paarden worden klaargemaakt op de parking aan de ingang van het dorp bij de Scheldelaan. De genodigden en leden komen bijeen in de feesttent om 12 u 15 voor de receptie aangeboden door Koning Dennis van 12 u 30 tot 13 u 30. Het bestuur deelt mee dat alle leden in kiel dienen te zijn. Diegenen die een taak aanvaard hebben gelieve op post te zijn. Zo niet Petrus Bollens waarschuwen. Het gansrijden op het Kazerneplein start om 15 uur na de zegening door de Lillose pastoor. Meer info:  Bollens Petrus, Waterstraat 183 te 2940 Stabroek. Tel : 03 605 13 84.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *