Nieuwjaarsreceptie district druk bezocht

EKEREN – Best veel Ekerenaars aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van het districtsbestuur op het Kristus-Koningplein op zondag 15 januari, ondanks dreigende wolken. Dik duizend bewoners zakten af naar het plein om “op kosten” van het district te komen genieten van een bakje frieten, een wafel met slagroom, een pintje, een koffie, een thee of een chocomel en een praatje te slaan met vrienden, kennissen en leden van het districtsbestuur.


Districtsburgemeester Koen Palinckx beklemtoonde in zijn toespraak dat in Ekeren ook na de verplichte fusie in 1982 nog een dorpssfeer is blijven bestaan en de ziel en eigenheid van een dorp nog steeds aanwezig is. Vandaar ook de introductie van een nieuwe Ekerse slogan die vanaf nu zal terug te vinden zijn op alle schriftelijke en digitale informatie van het district en op de merchandising. “Zeker in Ekeren” zal het kraakverse motto van het district worden. Ook “ZiE”, een afgekorte versie van het motto zou mogelijk in de toekomst nog ingang kunnen vinden. Om iedereen al vertrouwd te maken met de nieuwe slogan, kregen alle bezoekers een draagtas (zie foto) met “Zeker in Ekeren” prominent zichtbaar.


Terloops werd ook aangekondigd dat in juni 2023 een grootse viering gepland is ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van kasteel en park Hof De Bist in de Velwijcklaan. Het was de latere burgemeester Jonker Emiel Guyot die het kasteel liet bouwen in 1873. Bovendien komt er een vernieuwde Dorpsdag waarvoor het bestuur rekent op de medewerking van handelaars en verenigingen. (jdh)

De band Swing Star zorgde voor de muzikale ondersteuning van de receptie

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *